torsdag, mars 01, 2018

Jag ökade i Latour

Igår köpte jag fler Latour. Det kom lite i skymundan av mitt nya innehav General Mills som jag skrev om igår. Latour skriver jag ju ändå var och varannan dag att jag köpt mer utav. Igår kväll lade jag faktiskt in en ny köporder i Latour inför dagens handel så det kanske blir köpt ännu fler idag.
Jag lade ordern kring gårdagens dagslägsta nivå och nu innan öppning funderar jag på om jag skall lägga mig ytterligare lite lägre.
USA gick ned ordentligt igår efter att vi stängde Stockholmsbörsen och det kan sätta press nedåt här idag. Jag har en timma på mig att klura hur jag skall göra.

Följ mig på Facebook.

4 kommentarer:

 1. Hur stor del av din portfölj är i Latour nu mera? Har varit sugen på att kliva in ett bra tag själv, men drar mig pga den låga direktavkastningen och premien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tack för din kommentar. Jag har kommit upp så Latour väger kring 1% av min portfölj. BEträffande premien så är den ytterst liten just nu så där har du ett hyggligt läge tycker jag. Direktavkastningen är låg men man får glädja sig åt att de höjer utdelningen ganska bra år efter år.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hej! Läser med glädje dina välgrundade analyser,har själv handlat med aktier sedan 1993 och erfarit alla dessa krascher sedan dess.Min egen strategi har ändrat sig markant över tid och då jag är 60+ och långsiktig köper jag mest bolag som är stabila och som har en långsiktigt stabil och god direktavkastning
  Anledningen är att börsen gått upp många år i rad och numera väldigt volatil.Därmed är det svårt att hitta case,köper jag däremot högavkastare så spelar det mindre roll om börsen går ner mycket ,för på sikt är jag tillbaks på ruta ett och har under tiden fått in pengar på kontot,har handlat på mig sista tiden Investor,latour,Uniflex,Diös,Nobina.Ser att Du vurmar för Latour och köpt vid flera tillfällen,är det något som du specifikt gillar i bolaget?

  SvaraRadera
 3. Enligt mina beräkningar har Latour idag för första gången på väldigt länge handlats till rabatt. Visserligen bara 5 öre rabatt så min beräkning kan ju vara fel då den utgår från senaste rapportens innehav.

  Mvh Mattias

  SvaraRadera