tisdag, februari 06, 2018

Bred uppgång på USA-börser


S&P500 stängde på +1,74 procent idag och DJIA på +2,33 procent. Det svänger fort hörrni!
 Jag läste en artikel idag där en debattör redan räknat ut börsen för denna gången. Efter nedgången på några procent menade han att nu är det en svag börsperiod framför oss och nästa topp kommer om 7-8 år.
Hur börsen skall gå imorgon eller om ett år vet jag inget om men att räkna ut den efter en liten korrektion på några procent verkar drastiskt. Dessutom brukar det vara något oförutsett som får börsen i skakning eller helt enkelt sämre tider. Vi har absolut inte dåliga tider utan tvärtom, världen går unisont riktigt bra.

Idag gick börsen upp imorgon kanske den går ned, svårt att sia om som sagt. Det man med rätta kan säga är att på lång sikt går börsen upp. Historiskt har börsen givit bäst avkastning och inget pekar på annat än att den fortsatt kommer vara en bra långsiktig investering.

Nedgången på några procent som varade ett par dagar fick enorm spridning i media och sociala medier och skapade stor oro. Oro får många att sälja sina börsplaceringar oavsett. Många gånger blir resultatet att man säljer när det gått ned och efteråt märker man att det var inte jordens undergång och köper igen när det gått upp.

Jag kan inte säga hur börsen skall gå imorgon men på lång sikt går den upp.

5 kommentarer:

 1. Börsen är lika svängig som din blogg. Mängden reklam (just nu tre olika reklambudskap samtidigt på skärmen) underlättar inte upplevelsen och får hela sidan att hacka siiiiiig fram. Sitter på iPad pro med Chrome. Feedbacken är gratis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Prepper Invest,
   Tack för din feedback. Jag har en toppbanner, en till höger och en under inlägg. Det har jag haft i flera år, ingen ovanlig layout men det borde ju inte hacka. Ett tips är att testa att surfa på sidan i mobilläge, då blir den nedskalad, tror till och med att du ser en reklamruta mindre.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Ett annat tips är att köra AdBlocker+ Finns som gratisapp för telefon, platta och dator. Gör garanterat upplevelsen bättre.

   Radera
 2. Fantastisk dag igår, fin rea på dagen som redan gett någon % plus.

  Kristoffer

  SvaraRadera
 3. Ett pyskologiskt knep som funkar för mig när folk omkring /som normalt inte bryr sig så mkt om börs men gärna gör det när det ryas i dagligmedia/ börjar oroa sig är att sluta logga in på banken. Så ägnar jag några dagar åt att plantera om blommor och dricka rödtjut och sen brukar det värsta vara över. Om jag har pengar att placera gör jag som Anonym 07:02 - reashoppar.

  SvaraRadera