Omega Healthcare Investors höjer utdelningen för 22:a kvartalet i rad


Det är en imponerande period av utdelningshöjningar de har Omega Healthcare Investors och nu meddelar de som väntat att de höjer utdelningen för 22:a kvartalet i följd. Den nya kvartalsutdelningen är upp en cent till $0,66 från tidigare $0,65.
Det låter kanske inte som en så imponerande höjning men i årstakt blir det ändå meningsfullt. Under ett år genomför de fyra stycken sådana här höjningar om en cent och det blir en utdelningstillväxt om lite drygt 6 procent på ett år.

Senaste kurs för Omega Healthcare Investors är $26,11 och utdelningen (0,66x4) om $2,64 ger en direktavkastning om 10 procent. Det här är ju galet högt och det är för att aktien är nedpressad. Två faktorer har pressat ned den och den ena är att hela fastighetssektorn gått ned i spåren av högre räntor. Den andra faktorn är att det varit skriverier om en av bolagets större hyresgäster och att de har betalningsproblem. Så länge inget stort händer kring den där hyresgästen är det lugna gatan. Omega Healthcare arbetar i sin tur på att minska exponering mot enskilda hyresgäster och denna specifikt.

Länk till Omega Healthcare Investors hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

1 kommentar:

  1. Hej Petrusko, det är så att en av OHIs större hyresgäster inte betalt hyran under en längre tid och därför blivit uppsagd från kontraktet. Dessutom vet man att flera andra stora hyresgäster har problem. Lönsamheten i branschen är inte den bästa och det som marknaden prisat in i kursen är att OHIs vinst faller och att man på sikt får svårigheter att hålla utdelningen uppe. Därför var den 22:a utdelningshöjningen faktiskt inte självklar, men naturligtvis en positiv signal från företaget.

    Med vänlig hälsning, Per

    SvaraRadera

Bygg en pengamaskin med börshandlade fonder

Många är vi som gillar tanken av att få en stadig ström pengar från våra investeringar. Att regelbundet få utdelningar som vi kan göra va...