Stor utdelningsspecial i gårdagens DI med Magnus Dagel


På ett uppslag i gårdagens DI var det en stor och intressant artikel med inriktning utdelningsaktier och utdelningsportfölj. Tre olika typer av portföljer och utdelningsaktier presenterades; Stabila utdelare, Högutdelare och Preferensaktier. Bilden ovan är uppställningen Högutdelare som presenterades.

I artikeln fördes ett resonemang kring de olika portföljerna, hur bolagen presterat senaste året och förväntningar framåt. Som en kul grej hör artikeln ihop i en sorts serie att ersätta trissvinsten 25000 kronor i månaden med utdelning från aktier. Jag förstår det tilltalande i resonemanget, det skapar intresse och gör artikeln attraktiv för en bredare målgrupp kan tänkas.
Haka inte upp dig på det där, aktierna och portföljerna fungerar ju oavsett om du har 10.000 eller 10.000.000 att investera.

Ett tips är om du inte läst artikeln som finns i papperstidningen så brukar biblioteket spara minst 1 vecka gamla nummer lätt tillgängligt.

Magnus konstaterar också att lotteri är en skatt på människor som inte förstår sig på statistik. Det är ingen floskel det där, chansen att vinna är närapå obefintlig. Jag räknade på det där någon gång och kom fram till att det är större chans att bli träffad av blixten inte bara en gång utan två gånger.

Fråga dig själv om du tror du kommer bli träffad av blixten.

Den här artikelserien är kul och bra läsning. Jag hoppas att den attraherar fler att tänka i banorna att bygga upp en börsportfölj som på sikt sätter guldkant på tillvaron.

6 kommentarer:

  1. Jag garderar mig och kör både lotto och utdelningsaktier :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. HEhe, bra plan. Men mest fokus på utdelningsaktier hoppas jag =)

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Kul att du uppmärksammar Dagels utdelningsprojekt. Läste för en gångs skull artikeln i papperstidningen och tycker det är ett jättespännande projekt som jag hoppas Dagel följer upp framöver.

    Det där med 25 000 kronor tycker jag är ett ganska roligt exempel. Även om det är stora belopp som krävs illustrerar det trots allt att det är fullt rimligt att nå åtminstone halva den utdelningen per månad över ett decennium med hög sparkvot och klokt sparande.

    Har 15 av aktierna från Dagels tre utdelningsportföljer i min egen utdelningsportfölj.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Utlandsutdelaren,
      Ja, verkligen en kul artikelserie. Hmmm 15 st.. Jag hade ett knippe men 15 st slår du mig med =)

      Mvh petrusko

      Radera
  3. En stående lottorad varje lördag 6:- i veckan. Resten utdelningsaktier.
    Trisslotterna är nedlagda totalt till förmån för aktier.
    Kul att ha vaknat upp äntligen och ser tillvaron i ett aktieägarperspektiv.

    SvaraRadera
  4. En intressant sak med just triss tycker jag är alla dessa småvinster de har, ser bra ut på pappret att många vinner. Så även om cirka 50% går tillbaks till spelarna, så är känslan att för huvuddelen av dessa småvinster köps det nya lotter. Så i slutändan skulle man kunna tänka sig max 25% av insatsen går tillbaks till spelarna. Medans vettiga aktieinvesteringar på sikt med hög sannolikhet har ett positivt väntevärde.

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...