Global X PFFD U.S. Preferred ETF


Fondbolaget Global X har lanserat ännu en ETF med inriktning mot preffar. Denna gången satsar de på en med riktigt låg avgift.

Ticker: PFFD
Avgift: 0,23 procent
Startdatum: 11/9 2017
NAV/andel vid start: $25
Utdelningsfrekvens: månadsvis
Direktavkastning: Inga uppgifter ännu då fonden är helt ny. Innehaven borgar för god sådan.

Överst i inlägget är en bild med de tio största innehaven. Vill man se alla innehav i fonden så kan man se det på Global X hemsida. Fonden är helt ny och är ännu inte upplagd hos nätmäklarna men jag gör Avanza och Nordnet uppmärksammade på denna och de brukar vara snabba att lägga upp.

9 kommentarer:

  1. Hej, funkar den att äga i en ISK med tanke på källskatten?
    Mvh

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anonym,
      Här är en länk till ett inlägg där jag behandlar din fråga.

      http://petrusko.blogspot.se/2014/11/utlandska-aktier-i-isk-eller-kf.html

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Riktigt intressant då jag inte har stor koll på vad det finns för utländska preffar. De i Sverige har man ju rätt bra koll på ändå.

    Vet du förresten om det finns något intressant investmentbolag att läsa mer om noterat i USA? Berkshire vet man ju finns men kanske något billigare?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena KTM,
      Brookfield Asset Management är stora och väldigt duktiga. Jag gillar deras strategi med fokus på att äga konkreta tillgångar som fastigheter, infrastruktur, vattenkraft mm.

      Om den är billig eller ej har jag ej satt mig in i för stunden.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Tack för tipset. Får kanske göra en analys framöver.

      Ursäkta, insåg att det jag skrev nog kan misstolkas. Med "billigt" menar jag inte att finansvalpen ligger bakom den sega gumman (som Hernhag hade sagt) utan snarare priset per aktie.

      Berkshire är ju galet dyr ens att köpa ett stycke av. Eller ja, klass B är väl något OK med sina dryga 1500 kr per aktie.

      Radera
  3. Tack för tipset. Läser att denna har 253 stycken olika innehav. Således ett mycket mera brett underlag och en bättre riskspridning än SPFF.

    SvaraRadera
  4. Förstått att det finns massvis med preffar att välja på i USA. Men om man vill köpa enskilda preffar, finns det info att hitta någonstans som sammanställer utdelningar, inlösenkurser och har mera info? Har en hel del svenska fastighetspreffar, men vill ha lite mera riskspridning. Kanske några amerikanska preffar utanför fastighetssektorn skulle vara ett alternativ? Finns det något speciellt man bör tänka på?

    SvaraRadera
  5. Hej Petrusko. Tack för en mycket bra blogg. Hoppas du kan ta dig tid att besvara min fråga. Vilken ETF tycker du man skall köpa först : VTI eller PFF ? Förutsatt om man skall köpa sin första ETF med exponering mot USA marknaden ?

    SvaraRadera
  6. Tack för informationen! Spontant så får man väl bara fundera lite kring koncetrationsrisken mot finans (ca 75 %). Lite samma som här hemma fast då nästan bara fastighetsbolag...Var ju lite stök för inte så länge sedan i Deutsche Bank och då har vi inte haft några större utmaningar för finansbranchen på snart tio år. Får se vad mifid/digitalisering/automatisering etc gör för bankerna och deras möjligheter att tjäna pengar. Men bra kostnadsnivå och har man andra preffar och vill få mer riskspridning så är det nog inte så dumt (samt konsekvent utdelning...dock får man kolla med sitt institut som nämndes ovan kring källskatten). Igen, tack för tipset! Mvh, Jakob

    SvaraRadera

Jag köpte fler Cibus

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Igår köpte jag lite fler aktier i Cibus på en kurs strax över 125 kronor. Det är inte ...