Stegen till finansiellt överflöd

Den här boken handlar delvis om passiva inkomster, den biten är bra och intressant men det finns en annan grej den här boken tar upp och den är jättebra. Jag är så glad att jag lyssnade på denna, en av de viktigaste böckerna hittills i år för mig faktiskt.

Boken lär ut positivt tänkande och ett mindset som är det av en vinnares tankesätt och way of life. Det är inget mumbo jumbo, inget konstigt som är svårt eller omöjligt för vissa. Med det tankesätt de lär ut i den här boken är man på rätt väg mot framgång. Oavsett vad det är man tar sig för, om det är investeringar, sport, ett jobb, man blir duktig sannolikt bäst med detta tankesätt.

Början av boken är bra, då avhandlar den främst passiv inkomst. Senare kommer en stor del av boken att handla om just det här fantastiska; positivt tänkande och ett grymt bra tankesätt!

Boken är cirka 1h 40 min och det var ett sant nöje rakt igenom att lyssna till den. Efteråt var jag laddad av positivt energi och på jättebra humör. Den överraskade mig stort och jag var och är glad över att tagit del av den här boken.

Jag lyssnade på boken hos Storytel som jag har ett samarbete med. Via den här länken får man 30 dagar fritt Storytel. (affiliatelänk)

25 kommentarer:

 1. Lite trist (i mitt tycke) att i en förövrigt uppskattad blogg att det nu är så mycket reklam :-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Calimero,
   Hur menar du? Jag har samma antal banners osv sen länge. Är det det här inlägget du syftar på så har du inte förstått grejen. Inlägget handlar om en bok som jag har läst/lyssnat till. Storytel sponsrar det. På samma sätt som tex Vattenfall sponsrar Vinterstudion i SVT. Skidåkarna och tävlingen är det samma oavsett sponsring precis som att jag läser böcker oavsett.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Adblocker Plus är en fantastisk plugin för att slippa upplevelsestörande reklam.

   Radera
  3. Kudos för att du är tydlig med att det finns en koppling till ett affiliate program, men ens trovärdighet som artikelskrivare och recensent naggas lite i kanten. Tyvärr är det här en vanligt fenomen i bloggvärlden att bloggare sponsras (eller tjänare pengar) på produkter de skriver om. Här kan jag ha helt fel, men jag tror inte att du skulle skriva om den här boken om du inte sponsrats.
   Men men....många av dina tidigare inlägg har jag läst med stort nöje :-)

   Radera
  4. Hej igen Calimero,
   Tack att du kommenterar och svarar. Jag kan förstå att många dras över en kam och att jag kan gå min del av den sleven då jag sett många bloggare som inte är tydliga med samarbeten, affiliatelänkar osv.
   Jag är dock mycket noga att märka ut om ett inlägg är sponsrat osv.

   Böckerna jag skriver om är helt enkelt de böcker som intresserar mig och som jag själv väljer att läsa.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Kan hålla med inlägget ovan. Det känns som inläggen med tips till oss läsare på att använda vissa tjänster har ökat markant. Det är inte därför jag väljer att klicka mig in här.
  Men het, det är din blogg. Vi kan ju avstå från att komma hit, men känns ändå schysst att säga varför isåfall det inte faller en i smaken.
  /Charlotte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Charlotte,
   tack för din kommentar. Jag är jätteglad för mitt samarbete med Storytel som innebär att jag kan fortsätta konsumera en stor mängd böcker och skriva om dem här på bloggen precis som vanligt men dessutom få en ersättning för att länka till ett bra erbjudande till mina läsare. Ett lätt val och simpelt sunt förnuft.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Jag är också besviken. Klickade på länken i Twitter och så visar det sig vara reklam. Tveksamt för övrigt om informationen om detta är tillräckligt tydlig för att leva upp till marknadsföringslagens krav.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anders,
   Jag misstänker att du trollar men förstår du inte så förklarar jag. Jag har skrivit ett inlägg om en bok jag läst. Det är inte reklam. Under inlägget använder jag en affiliatelänk till en tjänst där man kan lyssna på boken.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Håller med Charlotte.

  SvaraRadera
 5. Tack för boktipset Petrusko! Lyssnar nu. Håller inte alls med föregående personer om att det är för mycket reklam. Men ett tips är att du kanske i början av inlägget kan skriva "sponsrat av .."
  Men som sagt för egen del störs jag inte det minsta, uppskattar gör jag däremot!
  mvh
  Stibbe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Stibbe,
   Tack för din kommentar. Vad kul, hoppas du gillar den lika mycket som mig, specifikt biten om mindset/positivt tänkande.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Nu har jag nästan lyssnat klart på boken och måste säga att den va riktigt, riktigt kass! Delen om passiva inkomster va ganska värdelös, fick inget konkret från den delen. Den andra biten va bara massa floskler och.. ja, jag vet inte ens vad dom babblade på om men tydligen nåt som ALLA miljonärer gjort för det poängterade dom ca 75 ggr/5 min. Påminde om en Aftonbladet artikel eller ett inslag på nyhetsmorgon..

   Radera
  3. Ja juste, i princip allt dom sa hade jag redan hört i en bok av Bryan Tracy "No excuses" som för övrigt är en mycket mer läs/lyssnansvärd bok!

   Radera
  4. Tjena stibbe,
   Tack flr din kommentar och tack för tipset om No Excuses. Jag har lagt den till min lista och lyssnar på den framöver. Ser fram emot det.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Även om det inte stör mig så mycket kan jag förstå kommentarerna, och antar att de handlar om att en del inlägg är av typen "jag har ett samarbete med" och "affiliatelänk". Tror inte det finns någon sorts baktanke med detta mer än att göra reklam för bra tjänster, men det kanske uppfattas som att bloggen har blivit lite "kommersialiserad". Det går ju att nämna Storytel och Avanza utan affiliatelänkar där bloggförfattaren tjänar pengar. Men å andra sidan, är det vettigt som supersparare och ekonomibloggare att göra gratisreklam? Damned if you do, damned if you don't.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Snålgrisen,
   Tack för din kommentar. Japp, jag kör på med min grej. Jag skriver mina inlägg som jag alltid har gjort och låter ordet visa vägen. Jag skriver bra, sunda, intressanta inlägg det vet jag.

   Mvh petrusko

   Radera
 7. Till skillnad från det anonyma gänget här ovan så tackar jag för tipset:) Böcker som kombinerar passiv inkomst med positivt tänkande låter perfa för min del och jag kommer definitivt spana in den. Skulle det vara så att du tjänar någon krona extra på det är jag bara glad att hjälpa till.

  Trevlig långhelg!:)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
 8. Själv bryr jag mig inte om adlinks eller inte, så länge själva kärnan i bloggen känns genuin och att man kan avgöra när en länk är adlink eller inte. Besökarna märker ju snabbt om så är fallet eller inte. Har fått många matnyttiga tips från petrusko sen jag började bygga min aktieportfölj förra året.

  SvaraRadera
 9. jäkla nättroll skit i å läs DÅ! besviken hit å dit. Känns som att många som kommenterar behöver läsa boken haha

  SvaraRadera
 10. Hej!

  Som vanligt ett bra inlägg med fint boktips!

  MVH/ Mitch

  SvaraRadera
 11. Förstår inte varför folk ska gnälla så, sluta vara så avundsjuka och låt han tjäna lite pengar på länkar/reklam. Typiskt den svenska avundsjukan.

  Tack för en fortsatt bra blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men..men allt ska vara gratis och ingen ska få betalt....*sarkasm*

   Petrusko är tydlig med sina sponsrade inlägg och ger mycket till sina läsare. Lite taksamhet bör vi kunna visa. Detta gnäll om Storytel och boktips, läs något annat då!

   Böckerna i sig är oftast bra och passar målgruppen bra. Vi bör ta till oss av budskapen istället för att bli arga över adlinks.

   Jag ser det som att petrusko är delaktig i min växande portfölj.
   Säger tack!

   /Andreas

   Radera
 12. Bra blogg det vet du att jag tycker! Bra tips på läsning är inte fel. Ni vet väll att det är VIKTIGT att läsa mycket om man ska bli bra på denna utdelnings strategi. Fortsätt som du gör men öka inte reklamen ytterligare. Med vänlig hälsning, Frank

  SvaraRadera
 13. Hej Petrusko. Har inget emot att du gör reklam för storytel. Kan du tjäna en slant på samarbetet är jag glad för din skull. Håll dig dock borta fran Casino och spelreklam. Jag tror ingen gillar den typen av reklam och även om man får mer anonns intäkter genom det tror jag man förlorar en hel del läsare. Viktigaste framöver med din blogg är att den är inteessant och bra skriven precis som tidigare. Fortsatt lycka till med bloggen.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera

Jag äger Hufvudstaden

Länge har jag suktat efter att äga Hufvudstaden, fastighetsbolaget med de bästa fastigheterna i Sverige. De äger inte så många kåkar man ...