Visste du om den här funktionen hos Avanza?

 

När man tittar på en aktie hos Avanza så syns den här bilden ovan och det är inte bara en fin graf utan den här rutan är laddad med massvis bra och användbara funktioner. Till exempel kan man göra Teknisk Analys i fliken TA. 
Nu tänkte jag upplysa om en av alla funktioner som finns här och det är "Jämför". Som ni ser överst i bilden står det jämför och klickar man där får man upp en lista med diverse index mm som man kan välja att jämföra mot. Man kan också skriva in valfri aktie att välja för jämförelse.

I bilden ovan har jag gått in på Investor A och klickat på "Jämför" och sökt fram Latour B. I grafen ovan är den blåa linjen Latours utveckling och den gröna är Investor. Det förtydligas också uppe till vänster med en grön liten boll på Investor och en blå boll på Latour.

Som ni ser så har Investor presterat bättre än Latour det senaste året. I nederkant av bilden ser ni att ni kan välja olika tidsperioder samt längst till höger kan man knappa in valfri datum för jämförelse.

Det här är en riktigt cool funktion men också högst intressant och nyttofull.

Annons:
Investor 100 år, boken om Investor.
En mycket välskriven och intressant skildring av Investors och Sveriges historia. Sveriges äldsta och mest framgångsrika investmentbolag. 

8 kommentarer:

 1. Ja den är jättebra och något jag själv använder när valet står mellan flera aktier/fonder. Har du lust att göra ett inlägg/post där du förklarar TA lite övergripande?

  /Andreas

  SvaraRadera
 2. TA > Oscillator > RSI, är också en fin funktion som funkar bra. Tänker på Fingerprints vinstvarning = ras. Ren psykologi. Öppnade på -38% och sjönk ner till -42%, 4-5 min efter öppning. Köpa på sig 30kr. Sälja på återhämtningen 2 timmar senare på 38,50kr och tjäna 28% vinst ;)

  SvaraRadera
 3. Bra tips! Själv använder Snålgrisen Trendlinje ganska ofta för att ser aktiens trend för olika tidsperioder.

  SvaraRadera
 4. Begränsat värdefullt, men det är nyttigt när man jämför liknande objekt med varandra: exempel en USA-fond med en annan. Att sen jämföra ett konglomerat med ett annat blir kanske inte helt rättvisande.

  SvaraRadera
 5. "Har man inget bra att säga kan man lika väl vara tyst."

  Känns som ett blogginlägg för att få läsare/klick (bloggreklam / pengar in i kassan).

  SvaraRadera
 6. Går det att visa VIX?

  SvaraRadera
 7. Avanza är en första klassens bank. Går från klarhet till klarhet! De behlver dock jobba mer med att bli förstavalet vid IPO:er.

  Ha en go helg Petrusko.

  SvaraRadera

Jag har köpt mer storbank

  För en tid sedan skrev jag om min banktrippel och att jag utvärderat mitt ägande i sektorn. Jag kom fram till att om något såg det snarare...