torsdag, april 20, 2017

Stiltje för Volati?

Inlägget innehåller affiliatelänkar.
Volati som gjorde nyemission och noterade sin stamaktie på börsen i höstas. Med en verksamhet som går ut på att förvärva, förädla och äga bolag på lång sikt.
I deras rapporter/presentationer på sistone har de uttryckt sig i termer som visar på ett tuffare klimat för förvärv, att det är för dyrt helt enkelt.

Jag har roat mig med att gå igenom deras pressmeddelanden och om jag inte missat något så är det nära på ett år sedan de gjorde senaste förvärvet då de köpte Pagnol Gruppen.

De har förvärvskapacitet och visst ser man helst en högre förvärvstakt än nuvarande noll på ett år men det skall ju vara bra köp också. Ett år kan man ha överseende med, man kan peka på att det är sunt, förnuftigt men tiden får inte springa iväg allt för värstans utan affärer. Då pekar det snarare på att affärsmodellen inte fungerar eller snarare att målen är för högt ställda.

Nu väntar jag med spänning på kommande förvärv från Volati. Länk till Volati hos Avanza (affiliatelänk).

Volati har en imponerande historik och de är uppenbart duktiga på det de gör. Jag äger deras preferensaktie i dagsläget.

5 kommentarer:

 1. Hej Petrusko
  Du har kunskaper, tid och intresse titta på Hemfosa på samma tema. De har gjort nyemission i syfte att göra nya förvärv. Nu stiltje där
  Finns pengar kvar? Syns dem?

  SvaraRadera
 2. Jag gillar också Volati. Och i ärlighetens namn så har jag inte alls några problem med tid mellan förvärv. Det värsta som kan hända torde snarare vara ifall de stressar fram förvärv till fel priser, för att tillfredsställa en allt för kortsiktig aktiemarknad. Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
 3. Hej! Äger Volati själv, har än så länge högt förtroende för deras ledning, tror de är betydligt skickligare än tex ratos på att ta vetet från agnarna.
  Passade på att köpa en skottkärra från lantbutiken som är volati ägd, blir premiär för denna helgen!
  Mvh JFG

  SvaraRadera
 4. Om man tittar på Volati preffen hos Avanza ser man hur direktavkastningen är 0,7%. Hur kan det egentligen stämma?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avanza har fel på många nyckeltal när flera sorters aktier är inblandade. I det här fallet publiceras stamaktiens direktavkastning på preffens sida.

   Radera