tisdag, mars 14, 2017

Real Money - Jim Cramer. Sponsrat av Storytel

Inlägget är sponsrat av Storytel
Många känner igen honom som den skrikige och excentriske programledaren i amerikansk TV, Jim Cramer som haft sitt TV-program om börsen i många många år. Men han är inte bara en programledare i TV och författare han är också en stjärnförvaltare med otroligt bra track record.

I den här boken får man höra Jim Cramers story från ax till limpa. Hur han under sin studietid gjorde börsklipp och hade veckans börstips på sin telefonsvarare vilket han i efterhand fick reda på att det var olagligt. Varför kallar han egentligen sin fru för "Trading Goddess"?
Jim Cramer förespråkar att äga bolag av alla dess slag, i olika sektorer och menar på att det finns alltid en "bullmarknad" att investera i. Han delar med sig av mycket kunskap i den här boken, väldigt användbar sådan. Från allt till kortsiktiga affärer till hur man drar nytta av sektorrotation mm. Jag gillar hans resonemang kring "buy and homework" som han lyfter fram när han dissar "buy and hold".

Likt Peter Lynch tyckte Cramer att utbildningen på den anrika skolan var både tråkig och utan nytta. En annan sak de har gemensamt är att de bägge har någon sorts common sense approach till investeringar. Det är lätt att förstå och ta till sig tipsen och kunskapen Jim Cramer förmedlar i den här boken. Oavsett om man är trader eller långsiktig aktiesparare finns det bra kunskap och tips i den här boken av Jim Cramer.

Boken är cirka 6 timmar lång och det är en fröjd rakt igenom att lyssna till den. En cool feature är att det är Jim Cramer själv som läser den. Jag lyssnade på boken i huvudsak medan jag gick några promenader och det är ju fullkomligt briljant att kunna motionera samtidigt som man "läser" en bok. Det finns ett par böcker till av Jim Cramer hos Storytel och de planerar jag bränna av under kommande promenader.

Boken lyssnade jag på via Storytel som sponsrar det här inlägget. Via den här länken får du en bra deal med Storytel fritt i 30 dagar och kan komma igång och lyssna direkt.

2 kommentarer:

 1. Du sponsras av Storytel, men väljer ändå att inte besvara frågor så som när erbjudandet löper ut och dylikt?

  Varför?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Erbjudandet gäller tillsvidare. Så länge jag har ett samarbete med Storytel.

   Mvh petrusko

   Radera