Wallenstam klyver utdelningen. Bokslutsrapport för 2016

Inlägget innehåller affiliatelänkar
Wallenstam hakar på trenden att dela upp utdelningen på två tillfällen. Ena halvan betalas ut i maj och den andra halvan i november.
Bolaget kom med bokslutsrapport idag och meddelade en utdelningshöjning om drygt 13 procent från 1,5 kronor till 1,7 kronor.
Substansvärdet ökade med 23 procent under 2016 och förvaltningsresultatet steg med 9 procent. Totalavkastningen för aktien blev medioker under året men positiv, aktiekursen steg 4 procent under 2016.

Wallenstam brukar göra bra och lite käcka videos där de presenterar sina rapporter men denna gången gick det knas i produktionen. De befinner sig i ett garage eller dyl och ett svårt eko förstör ljudet. Länk till klippet på Youtube: https://youtu.be/kyCtl-XyTlU
Synd att det blev så med ljudet när de anstränger sig och gör en så fin presentation. Ingen är nog mer ledsen än Wallenstam och company över fadäsen och det händer nog inte igen.
De brukar vara toppen de här videoklippen annars.
Länk till Wallenstam hos Avanza med info om X-datum mm. (affiliatelänk).

Jag äger inte Wallenstam i skrivande stund.

1 kommentar:

  1. Du skrev ett inlägg tidigare med rubriken "Wallenstam bland det finaste jag vet!" Vad är skället till att Du inte har Wallenstam i portföljen?

    Ha en bra dag

    //Krusse

    SvaraRadera

Slopad utdelning på Heimstaden preferensaktie

  Fastighetsbolaget Heimstaden har en preferensaktie noterad men i övrigt ägs bolaget utanför börsen. Således är inte intresset för bolaget ...