torsdag, januari 26, 2017

Indexfonder i sparpodden 168


Jag snappade upp något kring indexfonder i förra avsnittet och slängde iväg en fråga till gänget i sparpodden. Dels var jag intresserad av deras syn på indexfonder men jag ville gärna höra deras tankar kring kraftigt ökat kapitalflöde till indexfonder i framtiden.

Det blev en lång och uttömmande diskussion om indexfonder nu o i framtiden i avsnittet. Jag är minst sagt nöjd.

Det är en tydlig trend att mer och mer sparande går in i indexfonder. I USA har ETF:er snabbt blivit ett jättesegment för sparande och det lär komma hit också förr eller senare. Mer pengar in i indexplaceringar framöver alltså. Så kallade dumma pengar, pengar som skall placeras oavsett pris och värdering. En indexfond fungerar så att får den in kapital så köper den alla innehav i det index den följer. Och detta oavsett värdering, tillgång på aktier osv.

Stort tack till Sparpodden, Peter Benson och Joakim Bornholmes (hans namn blir felstavat every time, han heter ju Bornold).
Har ni inte lyssnat till avsnittet tycker jag att ni skall göra det. Klicka helt enkelt på play ovan eller checka in det i länken här: https://soundcloud.com/sparpodden/sparpodden-ep-168-q4-och-indexfonder

Annons:
The Single Best Investment creating wealth with dividend growth. Boken av Lowell Miller som av flera lyfts fram som en av de bästa om att spara i aktier och utdelningsaktier specifikt. Läs hur du hittar de bästa utdelningsaktierna och hur du bygger en pengamaskin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar