Friday, January 27, 2017

Hur läser du petruskos blogg?

Google håller koll på oss och de förser webplatsägare med information om besökarna. Den vägen har jag hygglig koll på vem som läser min blogg och när osv. Jag kan se att antalet sidvisningar sticker iväg på morgonen och det kan bero på att många läser bloggen på bussen till jobbet eller kanske vid frukostbordet. Jag ser också om besökare surfar med mobilen eller en dator vilket gör att jag tippar det är vanligt att man kollar min blogg direkt när man kommer till jobbet. Jag har nämligen höga besökarsiffror från vanliga datorer (framför mobilen).

Intressant information och om man studerar den kan man dra nytta av den. Jag försöker tex se till att varje dag ha ett nytt inlägg uppe tidigt på morgonen eftersom jag ser att många läser min blogg just då.
Okej, tack för infon Google men nu vill jag höra från dig.

Hur läser du min blogg? Vilken tid på dagen? När du gör något speciellt, kanske pendeln till jobbet eller kanske på jobbdatorn på lunchen. Har du kanske en rutin du följer och läser bloggen varje dag klockan xx eller liknande. Dela med dig.

Jag uppskattar om ni berättar, lite som mycket.

68 comments:

 1. Slutat läsa sen det blev mer clickbait med halvdan kvalite.. Kom med lite analyser/ fördjupningar. Massa länkar till soubdcloud etc undanbedes!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tjena, tack för din kommentar. Då är nog inte min blogg för dig om det är det enda du söker i en blogg. Jag skriver brett men finansrelaterat. Det här har aldrig varit och kommer inte bli någon blogg med fokus endast på analyser.
   Det är min uppfattning att många uppskattar länken till sparpodden där de tar upp min fundering kring indexfonder. Gillar man inte just det inlägget så kan man ju skippa det. Jag gillar det i vart fall. De tog upp min fråga och jag ville kommentera samt lyfta fram det.

   Mvh petrusko

   Delete
 2. God morgon!

  Jag läser din blogg lite då och då. Hemma vid datorn vid frukosten eller på mobilen i soffan tittandes på någon halvtråkig serie på eftermiddagen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Idaho,
   Lite multitasking där alltså =)
   Tack för din kommentar
   Mvh petrusko

   Delete
 3. Varje morgon går jag igenom mina prenumerationer av bloggare, jag använder Feedly på mobilen. Kan starkt rekomendera denna app.

  /Johan84

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tjena Johan,
   Det låter ju smidigt.
   Tack för din kommentar.
   Mvh petrusko

   Delete
 4. Jag tittar in emellanåt på dagarna för att se kommentarer. Börjar med din sida för att gå vidare till andra aktiebloggar som du har som favoriter :)

  Men en större fråga- vad tycker du om j&j nu? Verkar som rapporten lämnade en del att önska även om ett sådant gigantiskt bolag säkert hämtar igen nedgången som följde.

  Tack för en bra blogg! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Pusa,
   Tack för din kommentar. Härligt att höra. Jag gör liknande med de bloggar jag följer, klickar vidare via blogglistan.
   JNJs rapport var ganska rimlig. Hela sektorn har pressats de senaste veckorna och den har hängt med i den nedgången. Det är mitt absoluta top pick i sektorn och jag gillar verkligen att de har en diversifierad business och inte bara läkemedel som tex Pfizer.

   Mvh petrusko

   Delete
 5. Prenumererar medelst RSS. Startar läsaren (inoreader) i mobilen kanske 6 gånger per dag. Sitter jag vid en dator är inoreader öppet i en flik för jämnan.
  Så jag "läser inte bloggen" på det viset. Men jag läser det du skrivit, oftast inte långt efter att det är publicerat. :)
  Samtidigt, i urvalet bland bloggar i den här kategorin, så väljer jag att läsa dina inlägg före de flesta andras. Så Tack för intressanta inlägg!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tjena,
   Tack för din kommentar och tack för att du läser min blogg.
   Det låter som att du inte missar ett inlägg =)

   Mvh petrusko

   Delete
 6. Jag kollar din blogg flera ggr per dag, både på mobilen och hemdatorn! Vill hålla mig uppdaterad och då är din blogg en kanal.

  Btw, känns väldigt obehagligt att det loggas exakt vad man gör! Storebror ser dig!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej anonym,
   Tack för din kommentar.
   Du skulle bara veta vad Google vet om dig, mer än du vågar ana. Mailar du en restaurang och får en bekräftad tidsbokning via mail snappar google ofta upp det och extraherar den infon till din googlekalender åt dig. Schysst förvisso =)

   Mvh petrusko

   Delete
 7. Varje dag när jag åker tåget till jobbet. Endast veckodagar. Din och ca 5 andra bloggar :) Mvh Thomas

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tjena Thomas,
   Tåg är bra gött på det viset. Följa bloggar och allt möjligt kul man kan göra.
   Mvh petrusko

   Delete
 8. Jag använder Feedly och läser alla blogginlägg där, när jag får en stund över. Det kan vara på morgonen (som nu), på en fika eller när det uppstår en liten paus.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Mattias,
   Tack för din kommentar.
   Det låter smidigt med Feedly.
   Mvh petrusko

   Delete
 9. Har kanske läst dig ett halvår eller nåt sånt, du dök upp någonstans när jag letade efter aktietips.

  Läser dig på morgonen, på jobbet och innan jag gör något faktiskt jobb. Går ju fort :)

  Anser att du, hernhag och kavastu är dom som gör mest för mitt sparande och ni är ganska rakt på sak och tydliga med vad som görs.

  /Andreas

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Andreas,
   Tack för din kommentar.
   Det är goa gubbar du sorterar in mig med, det glädjer mig =)
   Mvh petrusko

   Delete
 10. Läser den på jobbet när det finns lite ledig tid. Jag prenumererar på feeden som aktivt bokmärke i bokmärkesfältet. Så jag kan se när du har ett nytt inlägg. Om rubriken I feeden verkar intressant så hoppar jag direkt till inlägget istället för att behöva besöka sidan först för att se vad som är nytt. (börja nu bara inte med några clickbait rubriken som skvallermedian aftonbladet och expressen gör..)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Marcus,
   Tack för din kommentar. Jag uppskattar den och det fick mig att tänka igenom och inse att jag ibland använder väldigt luddiga rubriker. Det blir ju rena motsatsen till Clickbait då. Jag skall ha det i åtanke att försöka skippa de luddiga rubrikerna och ersätta dem med tydliga så man får en hint om vad de handlar om.
   Det är ju inte uppskattat kanske om man klickar in och väntar sig en artikel om utdelningar och kommer till ett inlägg med fokus på mina nya skor från The NOrth Face.

   Mvh petrusko

   Delete
 11. Läser regelbundet över hela dagen/kvällen (om det kommit nytt inlägg då vill säga).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Unknown,
   Tack för din kommentar. Då uppskattas det extra de dagar jag får ihop 4-5 inlägg =)
   Mvh petrusko

   Delete
 12. Läser på bussen (06:50) på väg till jobbet. Läser under dagen på jobbet. Läser på bussen på väg hem på eftermiddagen. Läser på kvällen efter barnen somnat.
  Så för mig vore det perfekt med ett inlägg runt halv sju på morgonen, ett runt lunch, ett runt 16 och ett vid 20.
  Alltid intressant att läsa vad du skriver :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Alexander,
   Tack för din kommentar och tack för att du är en så trogen läsare av min blogg =)
   Mvh petrusko

   Delete
 13. Hej Petrusko! Tack för en suberbra blogg, det är enligt min uppfattning du och Hernhag som är de solklart mest läsvärda aktieskribenterna. I ditt fall uppskattar jag (förutom utmärkt sakinnehåll) särskilt din självdistans och -insikt. Jag har ett konsultyrke så kontorstiden styr jag själv så länge jag levererar och därför börjar jag alltid dagen med en kaffe och Petruskos blogg m.m. Sedan händer det att jag kollar en sväng på eftermiddagen också, särskilt om något intressant bolag rapporterar.
  Bästa hälsningar
  Jonas

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Jonas,
   Tack för din kommentar och för de värmande orden.
   Mvh petrusko

   Delete
 14. Vanligaste är mobilen när jag gått och lagt mig. Summera dagen typ. Sporadiskt från PC under dagen, ingen speciell tidpunkt.

  Tack för bra artiklar. Keep it up!

  //N

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej N,
   Tack för din kommentar och positiv feedback =)
   Mvh petrusko

   Delete
 15. Har en widget med intressanta bloggar i som ligger på startsidan i mobilen. Läser om möjligt så fort de kommer ett nytt inlägg. Skummar snabbt och är det något extra intressant så flaggar jag inlägget och läser mer noga, för några minnesanteckningar om det är nåt jag ska kika mer på själv. Ofta sker det innan läggdags i soffan eller i sängen via plattan. Alltid trevligt med en bra "godnattsaga"

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Pt-rille,
   Det låter rimligt. TAck för din kommentar.
   Mvh petrusko

   Delete
 16. Vanligtvis på fm. Alltid roligt att få höra hur andra tänker eftersom jag själv också lever på utdelningar samt pension.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Krister,
   Tack för din kommentar. Kul att höra att du lever på utdelningar och pension.
   Mvh petrusko

   Delete
 17. Hej Petrusko,

  Så gör jag:
  Bloggen ligger som en favorit i min RSS reader (Feedly), som jag använder några gången om dagen. Så fort jag ser ett inlägg dyk upp på mina favoriter läser jag det.
  Övriga bloggar i flödet läser jag om jag hinner och när jag tycker att (rubriken på) inlägget låter intressant.

  //Jasper

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Jasper,
   Tack för din kommentar och tack för att du följer min blogg.

   Mvh petrusko

   Delete
 18. Jag finns inte med i listan, är utlandsboende och har dig på min blogglista . Det betyder att jag läser din blogg om det finns ett nytt inlägg. //Dividend500

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Dividend500,
   Tack för kommentaren och för att du följer bloggen.
   Mvh petrusko

   Delete
 19. Under dagen mest. Tycker du är bäst eftersom kort och precis utan att bli långrandig. Nyktra analyser utan att fastna för detaljerat i siffror och gissningar som ändå ingen har en aning om. Tro mej. Har jobbat med större M&A case där vi kan marknaden och trots djup Due Diligence inte kan värdera bolagen speciellt noga för framtiden...
  /IndexJägaren

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej IndexJägaren,
   Tack för din kommentar och kul att du uppskattar att jag håller det kort och enkelt. Något jag aktivt tänker på.
   Mvh petrusko

   Delete
 20. Jag följer din blogg varje dag. Blir iallafall ett par tre besök om dagen. Mvh Slimis

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Slimis,
   Tack för din kommentar. Jag klickar ofta in på din sajt via min blogglista =)
   Mvh petrusko

   Delete
 21. Stockholmare. Prenumererar med Feedly. Tiden varierar, ibland på jobbet under dagen om det är lite att göra. Oftast går jag igenom mitt Feedlyflöde på vägen hem från jobbet eller hemma i soffan när jag väl kommit hem.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej,
   Tack för din kommentar. Feedly verkar poppis.
   Mvh petrusko

   Delete
 22. Hej!

  Stort tack för en bra blogg!

  Jag går in på bloggen flera gånger om dagen för att se om det finns något nytt inlägg, jag börjar på morgonen och fortsätter med jämna mellanrum under hela dagen för att se om det hänt något nytt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej David,
   Tack för din kommentar och tack för att du följer min blogg.
   Mvh petrusko

   Delete
 23. Jag kollar mina favoritbloggar lite då och då. Vid frukost, vid micron på lunchen, "technical breaks" under dagen och nån gång på kvällen.

  Jag har själv ingen strategi för inlägg utan de kommer när andan faller på.

  Allt gott!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Vardagsekonomen,
   Tack för din kommentar, det låter som du inte missar något =)
   Mvh petrusko

   Delete
 24. Läser din blogg dagligen! Då jag följer sig på Twitter så får man ofta se när du skrivit nya inlägg och då går jag in på bloggen. Brukar kika igenom alla aktiebloggarna jag följer varje dag.
  Är ett riktigt petrusko-fan så fortsätt som du gör!!!!
  Mvh Kalle

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack Kalle,
   Tack för din kommentar och tack för att du är ett petrusko-fan =)
   Mvh petrusko

   Delete
 25. Har den i favoritfältet i Chrome och kollar runt lite under kvällen

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tjena,
   Tack för din kommentar. Det låter smidigt.
   Mvh petrusko

   Delete
 26. Oftast på kvällarna när lugnet lägger sig och jag har lite tid vid datorn. Men har den även som favorit i mobilen så kikar in ibland på morgonen eller under dagen om tid finns :)

  Mvh
  Olle

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Olle,
   Tack för din kommentar och tack för att du följer min blogg regelbundet.
   Mvh petrusko

   Delete
 27. Jag kollar snabbt av på morgonen, läser mer noggrant efter jobbet vid 17-18 tiden varje dag och nästan uteslutande från hem datorn. Kollar av många, många gånger under helgerna och skulle önska att de mer fördjupade bolags analyserna läggs ut då. Tack för en grymt bra blogg !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Anonym,
   Tack för din kommentar och de värmande orden.
   Riktigt bra feedback att du önskar att de lite tyngre inläggen kommer på helgen. Det verkar rimligt.
   Mvh petrusko

   Delete
 28. Hej Petrusko!

  Jag har en motfråga till dig, jag hoppas verkligen på ett svar, du får gärna formulera ditt svar som ett helt nytt blogginlägg.

  Fråga:
  Vad är syftet med att du skriver en blogg? Har syftet ändrats över tid eller är det av samma anledning idag som när du startade bloggen? När du formulerar ditt syfte, fundera gärna på om dina senaste 30 inlägg stämmer överens med det syfte du anger.

  Bakgrund till frågan:
  Jag som trogen och långvarig läsare har upplevt stora förändringar på bloggen, både vad gäller innehåll, språk och layout. Jag upplever bland kommentarerna (på detta inlägg och andra) att andra läsare delar min uppfattning.

  Man kan väl säga att jag upplever följande:
  Innehållet på bloggen känns lite tunt, ungefär som att författaren bakom bloggen har kommit på att man kan tjäna pengar på att pumpa ut blogginlägg och placera massor av reklam på bloggen. Frågan är om denna strategi är långsiktigt hållbar, eller om läsarna helt enkelt kommer sluta prenumerera på dina inlägg? Det är ju hård konkurrens, alla har ju en ekonomiblogg idag, klarar du av att sticka ut från mängden?

  Missförstå mig inte, du är mycket duktig och jag gillar verkligen din blogg, betrakta detta inlägg som konstruktiv kritik och inget annat. Men på senaste tiden har tyvärr inte din kompetens avspeglats i inläggens innehåll riktigt.

  Hoppas nu att du tar dig tid att besvara mina frågor ordentligt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Anonym,
   Tack för din kommentar och tack för att du följer min blogg regelbundet.
   Syftet med bloggen har ej förändrats däremot har bloggen förändrats vilket allting gör. Den stora skillnaden är att jag skriver fler inlägg nu. För att jag har tid och för att det är kul. Inläggen varierar av typ och innehåll osv. Jag har märkt att inte alla uppskattar alla inlägg men till den punkten kommer jag aldrig komma, det går inte behaga alla eftersom vi tycker olika.

   Det är tyvärr inte som börsbloggare man drar in stora pengar på reklam så att pumpa blogginlägg av den anledningen är fullständigt meningslöst. Har du några tips på hur jag skulle kunna tjäna reklamintäkter tar jag gärna emot det.
   Sticka ut i mängden gör jag. Jag skriver tydligt och enkelt vilket många uppskattar och min blogg är den näst största av alla börsbloggar i Sverige. Kring 400.000 sidvisningar per månad och det är nog bara Rikatillsammans som slår det. En jättebra blogg för övrigt.

   Tack för din kritik av bloggen och hur den utvecklats. Under några veckors tid nu har jag inte haft samma tid att lägga på den vilket kanske gjort att en del lite tyngre inlägg med mer substans fått stryka på foten.

   Mvh petrusko

   Delete
  2. Hej igen Petrusko!

   Om du inte bloggar för att tjäna pengar på bloggen så undrar jag varför du har lagt in världens största reklambanner högst upp på din blogg. Enda motiveringen till att behålla den är ju att den genererar så mycket pengar så att det faktiskt gör skillnad för dig, eller hur? Om det stämmer som du säger att pengarna inte spelar någon roll vill jag uppmana dig att ta bort den gigantiska reklamen.

   Delete
  3. Hej,
   Tack för din kommentar. Bannern som jag har överst är från samma nätverk som respektabla sajter Aktiespararna.se, realtid.se och diverse Bonnier sajter. Som jag varit öppen med på bloggen i flera inlägg så är jag beroende av intäkterna från bloggen.

   Så tack för din uppmaning men jag behöver intäkterna.

   Mvh petrusko

   Delete
 29. Jag tittar in flera gånger per dag då du skriver oftare numera. Har följt dig i många år och köper din strategi fullt ut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Grayling,
   Tack för din kommentar och för att du följer min blogg.
   Mvh petrusko

   Delete
 30. Har följt din blog i ett par månader nu. Läser på kvällen när barnen somnat. Gillar att du skriver rakt, enkelt och tydligt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Hanna,
   Tack för din kommentar och för att du följer min blogg. Enkelt och tydligt, tack uppskattar feedbacken.

   Mvh petrusko

   Delete
 31. På väg till jobbet blir det en podd via podcast...och en snabbkoll på din blogg via Feedly. På kvällen när barnen somnat läses artikeln. Gillar tidigare idé med något tyngre inlägg på helgen!

  Gillar din variation, ibland lite djupare och ibland ett enklare rakt inlägg!

  Mvh

  ReplyDelete
 32. Jag tittar in på din blogg lite random bara för att se om du postat något nytt.

  Sen hoppas jag du fortsätter posta mycket och samma som du gör i nuläget som även passar oss mindre avancerade läsare!

  Det var nån som skrev att du borde skriva färre och "djupare" analyser, men om man vill läsa sånt finns det andra tråkiga bloggare.

  Tack för en fantastisk blogg, du har gett mig otroligt många fina tips! <3

  ReplyDelete
 33. Läst din blogg i några månader nu, gör det alltid mer eller mindre på kvällarna/natten helt enkelt för det är då jag brukar koppla av och läsa böcker/bloggar. Grym blogg förövrigt!

  ReplyDelete
 34. Läser också via Feedly på mobilen, men även feedly på datorn om kvällarna.

  Tack för en superbra blogg!

  ReplyDelete
 35. Läser med stort intresse din blogg.
  Vad tror du om USA-aktier; spec. infrastruktur

  ReplyDelete
 36. Läser både din och andras bloggar på mobilen. Lediga dagar blir det alltid vid brasan efter frukost, vid eftermiddagskaffet och istället för tv på kvällen. Jobbardagar blir det en snabbtitt vid frukost och lunch ( måste ju hinna med att kolla börsen också) och sedan en ordentligare genomläsning av det som intresserat mig på kvällen.
  Jag tycker om bredden i din blogg. Allt gillar jag givetvis inte ( vem gör det?) men en hel del har varit både nyttigt och intressant. Själv gillar jag inte poddar utan föredrar löpande text där jag snabbt kan se om just det här inlägget är ngt för mig.
  En extra bonus är kommentarerna som vid flera tillfällen gett mig tips på " nya" bloggar att följa

  ReplyDelete