fredag, januari 27, 2017

Starkt bokslut från Atlas Copco

Sista kvartalet ökade efterfrågan och framåt spår Atlas nu än bättre efterfrågan. En god outlook och det är ju precis vad vi ville höra. Aktien har stigit mycket och vinsten förväntas öka 2017. Då måste ju outlooken vara god och det är den.
Utdelningen höjs med 8 procent till 6.8 kronor fördelat på två tillfällen likt förra året. En riktigt fin höjning i mina ögon, kan man ligga däromkring uthålligt är jag mer än nöjd.
På kursen 261 kronor är direktavkastningen nu 2,6 procent.

Jag äger B-aktien i Atlas Copco för där får man mycket mer för pengarna! Just nu är den cirka 10 procent billigare än A-aktien. Enda skillnaden är att A-aktien är mer röststark. Likviditeten i B-aktien är mycket god för en småsparare. Om man tex skulle vilja köpa Atlas Copco för 20 miljoner kronor så skulle man kunna göra det på några dagar. Såpass god är likviditeten i aktien.

Om du redan äger A-aktien kan jag tipsa om att sälja den och byta till B-aktien, du får 10 procent fler aktier för pengarna. 10 procent mer i utdelning för samma investerade belopp. Enkelt val. Just do it!

3 kommentarer:

 1. Hej Petrusko, var tittar du för att se historisk utdelning för aktier du är intresserad av? Jag har tittat på flera ställen (Avanza, Morningstar, Börsdata och företagets egen hemsida) och de verkar ge olika information. Det här kanske är självklarheter men det är svårt att veta var man ska titta för att få rätt informatorn i början.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   för att vara säker på att få rätt info skall du kolla på bolagets hemsida/årsredovisning. Andra sajter och program kan ibland tabba sig kring splittar osv och röra till det med utdelningen.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Det ser onekligen bra ut för Atlas....la inte Cat ner sin gruvdel?
  Hur som helst, köpte dem genom artiklar här och det har varit en fin resa under ett knappt år...inköp på 155:-...

  Vad tycker du nu om Tele2? Vad menar de med nya utdelningspolicyn, bonus inför varje ny...:)?!

  SvaraRadera