Ersättning donera sperma

Yes, efter att ha läst en artikel igår om att det pga nya regler efter årsskiftet kommer bli brist på spermier hos spermabanken googlade jag runt lite.
Sidopuck: Tjena att jag kommer få lustiga reklambanners osv ett tag nu efter att surfat på det här... Det fungerar ju så, om man surfar in på tex mmsports.se så förföljs man ju av reklambanners från dem på andra sajter man besöker, tex aftonbladet eller min blogg för den delen.

Anyhow, här är ju svaret på det ni alla undrar (eller var det bara jag?)
Det varierar lite i olika delar av landet men det vanligaste är 550 kr per tillfälle och de vill att man kommer en gång i veckan (pun intended) under en längre tid. Skattefritt läste jag att det är också, vet inte exakt hur det fungerar.
Det görs en grundlig hälsokontroll, snacka om bra deal. Du får betalt för att göra en hälsokontroll.

Tjejer kan få upp till 11.000 kronor per ägg såg jag.

Ja, nu är ju det här en blogg om aktier och börs men jag tyckte det här var lite fräsigt och säkert är det någon läsare som genuint är intresserad av att kolla närmre på det här.
15 kommentarer:

 1. Bra extra knäck ;) 550 * sig 45 veckor = 24750 .
  Får överväga det =)
  / Kristoffer

  SvaraRadera
 2. Tror att detta varit uppe som förslag på bloggen Miljonär innan 30. Kommentatorsfältet, och bloggaren hetsar ibland varandra till att hitta nya infallsvinklar på detta med sparande. Vill minnas att bloggaren blev så intresserad av detta att han skulle konsultera den nygifta hustrun.

  Vid ett annat tillfälle provade bloggaren sig på att raka sig utan vatten, och tvål. Smärtan var svår. En röst i kommentatorsfältet menade att man kunde ha med sig rak maskin till jobbet, och "låna" el av arbetsgivaren.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
 3. Klart ojämlikt om kvinnor kan få bättre betalt än män. Något för Jämo eller något... ;)

  SvaraRadera
 4. Man kan inte låta bli att bli lockad av 550 kr i veckan. Jag tänker dessutom att det borde finnas flera olika ställen så att man kan gå till 5 olika. En om dagen och dra in 2.750 kr per vecka vilket ger 137.500 på 50 veckor. Kan ju vara skönt med två veckors ledighet tänker jag. 137.500 skattefritt klarar man nästan att leva på om man är snål.

  Fast sen kommer de existentiella frågorna ikapp mig. Tänk om de små stackarna som man skapar med hjälp av sina gener hamnar i en riktig skitfamilj. (Det finns sådana i alla samhällsklasser och i alla delar va världen). Och nånstans där inser jag att inga pengar i världen är värda den risken. Inte för mig i alla fall.

  SvaraRadera
 5. Självklart ska kvinnor ha bättre betalt. Ett något större ingrepp att plocka ut ett ägg än att sätta sig i ett runkbås...

  SvaraRadera
 6. Ganska säker på att du bara får lämna ett begränsat antal gånger för att undvika de uppenbara riskerna med ofrivillig inavel... Därtill så ska du ställa 550 kronor i förhållande till 18 års försörjningsstöd vilket mottagaren av dina gensoldater har rätt att kräva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom har väl inte rätt å veta förens dom är 18 och då försent. Samt då är det ju adoptivföräldrarnas (?) ansvat

   Radera

 7. Låter som påhitt att man skulle åka på försörjningsstöd för att man är spermadonator. Någon källa på det påståendet?

  I övrigt har Karolinska iaf en gräns på sex st runk. (eller bidra till sex st par kanske man skulle säga).

  http://www.karolinska.se/for-patienter/alla-mottagningar-och-avdelningar-a-o/kvinnokliniken/ofrivillig-barnloshet/reproduktionsmedicin/bli-donator/

  Ska själv till sjukhuset imorgon, ska se om jag kan hitta några broschyrer.

  /Andreas

  SvaraRadera
 8. Alltså, nog för att jag kan vara ekonomisk emellanåt. Men, inte f-n sätter jag mig i ett runkbås en gång i veckan för pengar... Där går gränsen :) Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera
 9. Absolut inget försörjningsstöd.
  men det som snarare kunde avskräcka är en del prekära situationer om man lyckas bli fader till ett hundratal barn. Om nu alla vill få reds på vem som är pappa, stalker? Idioter?
  Plus snacket med sina egna barn i tonåren. "Bara så du vet, du kan i närheten av sjukhus X ha en 100 halvsyskon. Oklart vilka..."

  The doctor

  SvaraRadera
 10. Har inte alla barn rätt att veta sitt genetisk ursprung så långt
  det är möjligt? Vet inte om det det finns undantag vid donation
  av sperma/ägg. någon som har koll?

  SvaraRadera
 11. Har inte alla barn här i sverige rätt att veta sitt genetiska
  sitt ursprung? Tror inte att de flesta som donerar hade uppskattat
  att bli uppsökta av barnen i efterhand. Någon som har koll på
  vad som gäller?

  SvaraRadera
 12. Vad hände med OUT?

  SvaraRadera
 13. Varför inte sälja era döda kroppar till forskning som jag har gjort. Sjäv så köpte jag utdelningsaktier för pengarna. Hläsningar Dividendpete

  SvaraRadera
 14. Är ganska säker på att det är "öppen" donation i Sverige även av spermier. Ägg är det iaf. Det innebär att barnet har rätt, om det önskar, att få veta sitt genetiska ursprung när det blir myndigt.
  När man funderar på det så så är 550 kr inte så mycket pengar och jag antar att man har mer altruistiska motiv när man donerar.

  /N

  SvaraRadera

Jag äger Hufvudstaden

Länge har jag suktat efter att äga Hufvudstaden, fastighetsbolaget med de bästa fastigheterna i Sverige. De äger inte så många kåkar man ...