söndag, januari 08, 2017

Börsveckan som gått. V1 2017. Med fokus på Superstina

Årets första vecka är i böckerna och OMXS30 öppnade svagt upp med +0,32 procent. Det var en ganska lugn första vecka på året i min börsvärld. Det tickade in några utdelningar och jag ökade i Skanska och Pfizer. Största delen av veckan har jag ägnat åt annat än börs, sprungit, åkt snowracer, gjort snögubbe osv.
Låt oss zooma ut från börsvärlden nu och konstatera att Sverige har en ny skidstjärna!
Stina Nilsson A.K.A Superstina har skapat megarubriker, hon har varit på allas läppar. Själv har jag inte tittat på några av de senaste tävlingarna när de sändes men efter att folk till höger och vänster pratat om den här superstina var jag ju tvungen att kolla upp henne.
Jag tackar SVT play som jag fjongade upp på min TV via Google Chromecast! Via SVT Play har jag alltså tittat på Stina när hon åkt och man bara måste älska henne. Hon är en stencool tjej och hon är så duktig. Det är ju jättekul att se henne tävla, jag är en nybliven supporter och hejar på henne.
Jag vill ha mer Stina och googlar efter en blogg och twitter men finner hennes blogg med 404 fel sidan hittas ej och jag hittar en artikel om att hon släckt ned sin twitter.
Hur får man mer Stina? Har hon ny blogg?

Okej nu släpper vi min nya sportidol och återgår till börsen.
Det var ju en relativt lugn vecka så jag nöjer mig med att till största del skriva om superstina, det är hon värd! Nedan lite länkar till mina blogginlägg samt bra saker jag läst i veckan.

Några av mina inlägg i veckan:

Wallenstam är ett fint bolag och har gett grym avkastning. Läs mitt inlägg om bolaget.

Valutarisk i placeringar i Euro och Dollar. Länk till mitt inlägg.

Bloggar och artiklar jag läst i veckan:

Financial Times publicerade en lång och intressant artikel om Fredrik Lundberg. Länk till artikeln.

Polaris snöskoter, 4-hjulingar, Indian motorcyklar. Fina varumärken och en verksamhet jag tror på going forward. Läs Långsiktig Investerings inlägg.

Jonas Olavi skrev om sin syn på investeringar och ekonomi när vi går in i 2017. Länk till artikeln.

Tre stycken jättebra artiklar och jag tycker ni skall ta er tiden att läsa dem allihop. Jonas Olavi är en superskarp finansgubbe, missa inte hans tankar om 2017. Vill ni läsa om något helt nytt? Då vill ni sannolikt inte skippa Långsiktig Investerings inlägg om Polaris. Fredrik Lundberg har ni säkert koll på så om ni har tidspress och skall skippa något så skippa den då men låt mig påminna att det är en riktigt bra artikel.

I veckan som kommer får jag utdelning från bland annat Balder preferens och jag siktar på att köpa mer Investor när jag får in de pengarna. Jag har en ekonomi och budget nu så jag kommer kunna köpa en hel del aktier de närmsta månaderna. Jag har gjort ett par sidoprojekt som medför att jag får in en slant som drygar ut kassan närmsta tiden.
Jag bara måste nämna VF Corp också, där står alla klockorna rätt nu tycker jag. Dollarn har backat lite men framförallt har aktiekursen gått ned till klart attraktiv nivå. Jag får in en drös utdelningar på min kapitalförsäkring i februari och jag håller tummarna att VF Corp har backat mer till dess eller i vart fall inte stigit, då skall jag öka på mitt innehav ytterligare. Mina nya The North Face skor är underbara och jag var sugen på att skriva om dem men besparade er det, jag fick ju flikat in ett par rader om VFC här så jag klarar mig ett tag =)

Annons:
Investor 100 år, boken om Investor.
En mycket välskriven och intressant skildring av Investors och Sveriges historia. Sveriges äldsta och mest framgångsrika investmentbolag. 

5 kommentarer:

 1. Hon heter Stinanilssoons på Instagram ��

  SvaraRadera
 2. Köper du den svenska eller amerikanska noteringen av Pfizer?

  SvaraRadera
 3. Hej Anonym,
  Tack för tipset.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 4. Tjena Lord MEtroid,
  Jag får den frågan ofta så jag slängde ihop ett inlägg som svar. Länk till det här:
  http://petrusko.blogspot.se/2017/01/jag-koper-den-svenska-noteringen-av.html

  Jag köper den svenska noteringen.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 5. Våra svenska skidtjejer har de senaste åren haft en förmåga att slå igenom tidigt i sin seniorkarriär. Jag tänker på Britta Johansson, Charlotte Kalla, Anna Haag och nu Stina. Det är häftigt och kul nu att ha någon att heja på i toppen igen.

  Allt gott!

  SvaraRadera