Storyn om Skanska i USA

Igår publicerade EFN.se en helt suverän artikel om Skanska, vitt och brett om bolaget men med mycket intressant info om deras USA-verksamhet. Jag har snappat upp oförståelse och ifrågasättande av USA-delen bland sparare och proffs. Själv tycker jag att Skanskas verksamhet i USA är en oerhört viktig del i bolaget.
Men nog om vad jag tycker, nog av mina ord.
Artikeln då:

"Därför skickade de Claes Björk till USA år 1971 för att se om det gick att göra en inbrytning på den amerikanska marknaden. Det gjorde det. Skanska rodde hem ett projekt i New Yorks tunnelbana och investerade en miljon dollar för att dra igång. Det blev början på en sällan berättad svensk framgångssaga i USA, ett land som många företag har försökt erövra utan att lyckas."

Några rader från en lång och gedigen artikel signerad Jon Åsberg.
Intresserad av Skanska? Intresserad av bygg? Intresserad av aktier... I can keep going. Jag är övertygad om att du gillar artikeln oavsett intresse.
Här är länken, in och läs den:
https://www.efn.se/blogg/nyhetsrummet/skanskas-usa-saga-rullar-vidare-med-trump/

Disclaimer: Jag äger Skanska.

4 kommentarer:

 1. Det var en bra artikel. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 2. Trevligt att grotta ned sig lite extra kring ett bolag i portföljen, tack för tipset!

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
 3. Jag har känslan att det kommer dröja innan Skanska blir billig igen, eller så blir den det kvickt, vem vet?
  Vet i alla fall att det var Petrusko som introducerade mig till bolaget och efter att ha gjort en ordentlig egen analys slog jag till. Ångrar ingenting :)

  SvaraRadera
 4. Claes har gjort extremt mycket bra för Skanska, men är enligt mitt tycke tyvärr inte ihågkommen för allt bra han genomförde. Det som oftast dyker upp blir våra satsningar i Ryssland, Östeuropa och Latinamerika. Marknader som vi tyvärr tvingats lämna pga etiska meningsskiljaktigheter. Sortin och kostnaderna för dessa misslyckande tillskrivs oftast just Claes. P.s. Du vet väl att Claes Björk kommer ifrån Trollhättan...

  SvaraRadera

3 favoriter bland investmentbolagen

Jag fick en fråga vilka mina favoriter bland investmentbolagen är och det tycker jag är en intressant fråga. Här kommer 3 favoriter bland...