Börsveckan som gått. V50 2016

Vecka 50 är nu i böckerna och OMXS30 steg 0,91 procent under veckan som man skulle kunna beskriva som lite skakig. FED meddelade som väntat en räntehöjning och hintade om flera höjningar nästa år. Detta fick marknadsräntorna att stiga och preferensaktier pressades ned i spåren av detta.
Jag fick avslut på ett par orders jag hade inne och jag fick även avslut på en lite större order som jag lade in till än lägre kurs en dag när preffarna backade mycket. Jag köpte Akelius och Balder preff på dippen.
H&M bjöd på siffror som gjorde marknaden besviken varpå aktien backade ordentligt. En annan besvikelse i veckan är att jag fått punktering på min cykel. Den är lastgammal men fungerar hyggligt så jag siktar på att köpa nytt däck och slang eftersom däcket är gammalt och börjat spricka. Surfade lite på det nu och hittade ett fint extraförstärkt däck hos Biltema för 129 kronor. Det verkar rimligt.
Den dagen jag köper en ny cykel slår jag nog till på en damcykel. De är fina och goa att cykla på och så är det ju praktiskt med en korg fram. På sommaren har jag lånat min frus cykel när jag cyklat till bensinmacken för att tanka dunken till gräsklipparen. Dunken i korgen, praktiskt och så är de ju så fina damcyklarna.
Åter till börsen; En fräsig grej i min börsvecka var att Axfood är budgivaren på Matse. Jag skrev ett par inlägg om det. Länk till inlägget (med länk vidare till det första inlägget jag skrev om köpet)

Några av mina inlägg i veckan:

Gratis pengar i Klövern preferens. Läs inlägget om affären jag gjorde.

Jag skrev ett inlägg med statistik för bloggen och det gav oerhört positiv och glädjande respons. Länk till inlägget.

Artiklar/Bloggar jag läst i veckan:

EFN.se hade en fullkomligt suverän artikel om Skanska. Länk till artikeln.

Tradern MadzTrader skrev en bra krönika på Nordnetbloggen. Länk dit.

Petra Månström frågar sina läsare om råd kring förbli nischad eller bredda bloggen. Intressant IMO då jag funderat i de banorna och tillsvidare i vart fall kommit fram till att förbli nischad på börs/investeringar. Länk till hennes inlägg.

Utländska utdelningar brukar kunna dröja ett antal dagar extra innan man får dem på sitt konto hos Avanza. Pengaregnet skrev ett inlägg om detta och kommentarsfältet har fyllts med många synpunkter och erfarenheter kring detta. Länk till inlägget.

I veckan som kommer köper jag eventuellt fler Investor. Vi får se vad börsen bjuder på samt vad jag har för likvider i veckan, jag väntar på någon utdelning eller två.
Ni följer mig väl på twitter? Om inte; in och gör det bums! Länk till min twitter.


7 kommentarer:

 1. Hej Petrusko
  Läste att du kör motorgräsklippare..Kanske dags för en robot klippare?
  Min husqvarna robot är min bästa investering .näsan bättre än aktier.
  Är kul att dricka en öl och kolla på den.

  SvaraRadera
 2. Hej P, jag är också sugen på att öka i Investor men de handlas nu till årshögsta så jag avvaktar.

  Just nu ligger jag ovanligt mkt likvid med inriktning på två scenarior:
  1. aktier som ligger kraftigt på minus och som i mellandagarna kan gå på rea p g a förlustavdragsförsäljningar inför årsskiftet (gäller naturligtvis inte Investor men vissa andra)
  2. Risken för en övervärderad börs som leder till en kraftig korrigering under vintern/våren 2017 - blir det ett race på kvalitetsaktier (t ex Investor) p g a överreaktioner och panikförsäljningar p g a hög skuldsättning så vill jag inte stå vid sidolinjen....

  SvaraRadera
 3. Hej!Svd hade rubriker som " varning för preferensaktier,som att köpa grisen i säcken" osv.De varnade speciellt för Corem,Balder och SAS " med extrem skuldsättning" Tänkte faktiskt på dig när jag läste detta "nu handlar Petrusko oförväget mera billiga preffar".Mycket riktigt fick jag rätt! Du ser kanske länge än oss andra och tog tydligen räntehöjningen med ro?

  Mvh/Pipeline

  SvaraRadera
 4. Nu tycker jag att Petrusko måste ändra inställning vad det gäller cykeldäck, ha samma inställning som du har på dina preffar!

  Köp ett kvalitéts däck och du kan cykla många fler mil/år på samma däck! Sen kan jag rekommendera dig dubbdäck till cykeln, då kan du cykla året om oavsett väglag!

  Men det kostar rejält med dubbla däck till cykeln:)!

  Tack för en bra o rolig blogg att följa!

  SvaraRadera
 5. Tycker det är hur bra som helst att preffar nu blir billiga även om det lyser rött i min portfölj. Fortsätter att köpa för att öka på kassaflödet.

  Kul att du tipsade om Petras blogg, ska bli spännande att följa :)

  SvaraRadera
 6. Hej Petrusko,
  Jag har successivt ökat mitt innehav av preffar, även om andelen fortfarande är låg. Nu tänkte jag bredda mig istället för att öka i befintliga istället. Ska kolla på Genova till veckan, har du någon uppfattning om deras pref?

  Vänligen,
  AA

  SvaraRadera
 7. Hejsan Petrusko!

  Ville bara önska god jul till dig och familjen samt tacka för omnämnandet:)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera

Realty Income höjer utdelningen

  Det amerikanska fastighetsbolaget Realty Income brukar höja sin utdelning flera gånger per år. Detta har de gjort sedan börsnoteringen 199...