Bud på Nordnet samt bra tänka på som kund

Öhmangruppen och Nordic Capital Fund lägger bud på Nordnet till kursen 37 kronor vilket är en premie om 25,4 procent mot senast betalt 29,5 kronor.

Som kund hos Nordnet innebär det i dagsläget ingenting och på lång sikt är det sannolikt inget att oroa sig över, det är seriösa köpare/ägare. Bakom bolaget Öhmangruppen är familjen Dinkelspiel som är Nordnets största ägare.

6 kommentarer:

 1. Vilken överraskning såhär på morgonkvisten! Första portföljinnehavet som har varit med om ett bud, detta ska bli spännande och lärorikt att ta del av!

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
 2. Passar på att ställa en fråga som inte alls berör detta inlägg..

  Novo Nordisk är ett bolag som tuffat på bra senaste åren och nu stött på lite motstånd med sämre marginaler osv. Men fortfarande ett stabilt bolag inom en sjukdom som fortfarande är ökande - och marknadsledande inom sitt segment.

  Vad tror du om situationen kring Novo Nordisk och att investera i dessa på lång sikt?

  SvaraRadera
 3. Hej anonym,
  Jag räknar inte ut Novo NOrdisk men man skall ha respekt för att väldigt många andra bolag kämpar med näbbar och klor för att ta en del av Novos kaka. Jag tycker en rimlig exponering kan vara via en nordenfond. I länken nämner jag en där den utgör kring 17%.
  http://petrusko.blogspot.se/2016/08/diabetes-en-framtidsbransch-tyvarr.html

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 4. Nordnet handlas runt 37,50 i skrivande stund. Har handlats 38 som högst idag. Marknaden måste tro på ett högre bud? Tror man inte det så är det bara att sälja illa kvickt, ty då får man pengarna direkt i näven och behöver inte vänta att budet går igenom och då får man bara 37 kr. Dessutom så behöver man inte riskera att budet dras tillbaka, ty då lär aktien falla en sådär 25%.

  Trevlig Kväll

  //Krusse

  SvaraRadera
 5. Nordnet budet är alldeles för snålt och lågt!
  Detta baserar jag på följande:
  1. I en värdering (P/E tal) relativt Avanza (Nordnet har mycket större tillväxtpotential med verksamhet i 4 Nordiska länder jämfört med 1 land för Avanza). Nordnet med bud värderas till P/E 17 och Avanza P/E 24,7 => Budet på Nordnet borde vara 45% högre alltså 54 kr!

  2. Pris/Substans (P/EK) värdering värderar Avanza till 9,04*EK och Nordnet till bara 2,75*EK - alltså 3 ggr högre!

  3. Pris per kund - Avanza värders till ca 19600 kr per aktiv kund - Nordnet bara 11900 på budnivån - alltså Avaza 64% högre. Samma relativvärdering ger då 61 kr per aktie !

  4. Budpremien på 25% är också väldigt låg jämfört med normala budpremier - man brukar säga 35-40% är en normal budpremie. Dessutom räknas ju premien utifrån en (omotiverad) svacka i aktiekursen vilket borde tala til betydligt högre premie.

  Håll hårt i era aktier ihop med mig och jag är säker på att vi får ett mer markandsmässigt bud. Se på andra transaktioner som Nordic Capital gjort - de lägger aldrig högsta budet direkt... utan har mer att gå på. Deras kalkyl flyger på en bra bit över 45kr per aktie.

  Nordnet visar 14% tillväxt September 2016/ Sept 2015, bra lönsamhet och har en unik position att ta kunder från bankerna framöver - P/E 17 är alldeles för dåligt.

  SvaraRadera
 6. Hej anonym,
  En fotbollspelare i ett korpenlag är ej värd 500 miljoner bara för att en annan fotbollspelare är det. Zlatan är jätteduktig och är pålitlig. Han kommer fortsätta vara bra och generera mål och vinster för sitt lag.

  Nordnet är så mycket sämre på allt än Avanza att den här jämförelsen haltar inte ens.
  Nordnet står inför stora investeringar som sannolikt skulle dragit ned aktien ytterligare om den vore fortsatt noterad. Hur låter det med 10 kronor för aktien om ett år? Budet är generöst!

  Mvh petrusko

  SvaraRadera

Ett knippe preffar

Jag förvaltar min portfölj med målsättning att den skall generera att kassaflöde till mig att leva på. Jag lever på utdelningar och en de...