Skanska tar USA orders nära 3 miljarder kronor

Idag meddelade Skanska två fina orders i USA. Den ena var på 1,7 miljarder kronor gällande ett sjukhus i New Jersey som väntas stå klart december 2019.

"Skanska ska bygga ett fem våningar högt och cirka 41 000 kvadratmeter stort sjukhus med 204 sjukhusbäddar. Huvudbyggnaden kommer att bestå av operationssalar, akutmottagning och röntgenrum samt utrymmen för administration, restauranger och support. I projektet ingår även att bygga en ny driftcentral som ska hantera el, värme/varmvatten och kallvatten."

Man meddelade också en motorvägsorder på cirka 1 miljard kronor. Skanska skall pimpa en trafikplats där två rejäla vägar korsas.

"Skanska har tecknat avtal med Washington State Department of Transportation om att bygga om båda vägbanorna där motorvägen Interstate 5 korsar Washington State Route 16 i Tacoma, USA. En viktig del av design-build-projektet är byggandet av körfält för samåkning i båda riktningarna av I-5 inom projektets gränsdragning. Arbetet omfattar även byggandet av fyra direktanslutningsramper mellan samåkningsfilerna för vägarna I-5 och SR 16."

Båda ordrarna räknas in i orderingången för det tredje kvartalet.
Läs mer om Skanska hos Avanza.

Disclaimer: Jag äger Skanska.

10 kommentarer:

 1. Riktigt trevlig läsning. Själv äger jag inte Skanska i dagsläget, men avser köpa bolaget i oktober :)

  SvaraRadera
 2. Hej. Jag har en fråga som du förmodligen har besvarat 200 ggr men här kommer den igen.
  Jag har ca 600000 i aktier hos Swedbank i en isk.
  Nu har jag skaffat avanza, för att kunna göra mindre mer regelbundna inköp, samt att köpa amerikanska aktier. Ska jag köpa via ett isk eller KF? (Tror att det ska vara KF för något med källskatten) Ska fonder och etf:er köpas på samma sätt?
  Om man slussar över sitt befintliga innehav till avanza, får man då behålla sina tidigare
  ingångsvärden eller blir det befintlig kurs, om inte går det att ändra i efterhand? (Mest kul att ha koll på hur det utvecklas)
  Samt när man för över pengar till avanza, ska man förs det rätt in på isk eller mellanlanda det på något annat konto ifall det inte blir köp direkt.
  Tack för en bra och mycket inspirerande blogg, hade det inte vart för dig och miljonär innan 30 så hade jag inte haft en krona i värdepapper utan allt på sparkonto. Mvh Emil

  SvaraRadera
 3. Älskar den här typen av nyheter!:) Go Skanska!

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
 4. Hej Emil,
  Utländska innehav är bäst i en KF. Smidigast blir då kanske att ha allt i en KF. Inga nämnvärda nackdelar med det. Man kan ej flytta in aktier i en KF utan det blir sälj och köpa igen. Till ISK tror jag bankerna löser smidigt att flytta över. Om inte gav följer med kan man ändra det själv.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 5. Hej pengaregn
  Ja visst är det gött. :)

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 6. Härligt att läsa! :) Skanska är mitt 5:e största innehav och man ångrar redan att man inte köpt lite mer.

  SvaraRadera
 7. Jätte kul att skanska tar hem stora ordnar.
  Äger själv ett x antal skanska aktier.
  Ska va lite pessimistisk nu och säga att stora ordrar inte är allt.
  Projekten ska gå med vinst också och det vet man inte förrän det är klart.
  Även ingenjörer räknar bort sig ibland.
  Oförutsedda problem kan bli stora förlust affärer.

  SvaraRadera
 8. Hej Petrusko, tack för trevligt bloggande.

  Kapar ditt ämne lite med en fråga som ni berört tidigare.


  Har för avsikt att köpa ett litet ödmjukt danskt företag via KF hos Avanza.
  Fick följande svar när jag ställde frågan till Avanza gällande dansk källskatt. Som det låter är det inget som man som kund behöver göra själv.
  Hej J!

  Tack för ditt meddelande.

  Du behöver inte söka avräkning för den utländska källskatten utan det gör Avanza Pension (som Kapitalförsäkringen står under) per automatik. Eventuell avräkning återbetalas 2-3 år senare och vi skickar ut ett meddelande i samma veva.

  Ha en fortsatt trevlig dag!
  Med vänliga hälsningar
  Johan
  Avanza  Missar jag någonting?

  Med vänlig hälsning

  J

  SvaraRadera
 9. Självklart gillar jag denna nyhet och det enda jag ångrar är att jag enbart köpte 400 aktier i januari när skanska var nere i 150kr... men men en fin vinst har jag ändå gjort. Dock vill jag plocka in novo nordisk i mitt isk konto, jag undrar om du kan hjälpa mig hur courtage och skatt blir när man handlar danska aktier?

  SvaraRadera
 10. Hello,
  Ett par frågor om Danmark och källskatt. Ni skall INTE äga danska aktier i ISK. DÅ åker ni själva på krångel att få åter skatten som överstiger 15% (det dras hela 28%).

  I ett KF däremot kommer Avanza kämpa för att få åter skatten från Danskarna men här är det finurliga: Avanza särskiljer inte vem som betalat vad i skatt utan de tar fram en schablon och ger alla lika mycket i retur. Detta missgynnar de som bara äger amerikanska aktier och borde få all skatt i retur medan det gynnar de som äger Danska mfl där det kan vara klurigt att få allt i retur. Resultatet är att man får nästan all skatt i retur.

  Jag planerar skriva ett blogginlägg om detta inom kort.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera

Lägre priser på preffar och D-aktier men..

  Sedan jag minskade rejält i preferens och D-aktier har tillgångsslaget backat en del på börsen. Jag agerade på en snabbt förändrad ränteba...