Ökat i Axfood

Idag är det löning och mina hårt förvärvade pengar gick till att köpa fler Axfood, bolaget bakom Hemköp och Willys.
Som jag poängterat tidigare så är aktien historiskt högt värderad i spåren av den låga marknadsräntan. En omvärdering tror jag dröjer länge eller rättare sagt jag tror vi har låga räntor länge och en omvärdering pga förändrat ränteläge ter sig avlägsen.
Axfood har en konjunkturokänslig verksamhet med en inbyggd tillväxt i form av matinflation, priset på mat tickar stadigt uppåt.
Jag snittade upp mig idag då jag pyntade 151,2 kronor för Axfood men jag har köpt hela mitt innehav i närtid så det är ingen stor skillnad mot mitt GAV som är kring 149 kronor.
Länk till Axfood hos Avanza.

Jag kommer förmodligen köpa fler Johnson & Johnson i eftermiddag också. Hälsovårdbolaget som höjt utdelningen varje år i över 50 år.

9 kommentarer:

 1. Fint bolag! Planerar att fylla på med en skvätt till veckan. Har också bestämt mig för att plocka in J&J i min utländska portfölj, kosta vad det kosta vill;)

  Trevlig helg!

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
 2. Jag har varit på väg in i Axfood länge men de har alltid känts dyra... Men nya planen innebär att en hyfsas post skall inhandlas under hösten/vintern. Det kommer bli sälj på Ica efter att de klättrat drygt 5 % sen i somras, och köp på Axfood istället. Hade helst velat komma under 150 kr men det går inte att gå och vänta på det.

  SvaraRadera
 3. Hej Pengaregn,
  Det låter ju som en bra plan. Jag tror benhårt på JNJ på lång sikt. Låg risk men tickar ändå stadigt uppåt. Mycket fin verksamhet som jag mer än gärna äger.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 4. Hej Aktiepappa,
  PRecis, bra bolag blir aldrig billiga. Jag har har svalt prestigen och köper på mig fler regelbundet, det tror jag är nyckeln. Klart Axfood kan backa från dessa nivåer och då köper man ju gärna ännu fler men rakt av billig bör man ej förvänta sig att den blir.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 5. Väldigt fina bolag där! Men hur ser du på att tajma marknaden? Du köper båda aktier på ATH? Visst det är fina bolag och för att quota Warren Buffet: "It's far better to buy a wonderful company at a fair price than a fair company at a wonderful price."

  Även om du inte tror på att timea marknaden finns det andra bra bolag som faktiskt är billiga och betalar bra utdelning, dock så är dom kanske inte rena utdelningsaktier. Några exempel på bra billiga bolag som ger bra direktavkastning just nu. Wal Mart, Apple, H&M, Nordea och Wells Fargo. Vet att du ligger rätt viktat mot svenska banker just nu och att det finns en risk med dom. Samma med H&M antar jag. Axfood har ett rätt högt P/E tal och deras tillväxt är inte super.

  Tack för en grym blogg!

  http://fuckyoufonden.blogspot.se/

  SvaraRadera
 6. Tror jag får göra som er. Bara acceptera priset på vissa aktier. Axfood upplever jag alltid som dyrt, precis som Disney, Nike och Starbucks, men ibland får man köpa ändå. Kvalitet dessa företag besitter är svårt att få till billiga priser.

  SvaraRadera
 7. Hej!!
  Har köpt Axfood sedan i somras.
  Priset har legat kring 150:- varje gång.
  Är väl bara att acceptera att kvalitet kostar.

  Ha en trevlig helg!!

  M.v.h. Jojje

  SvaraRadera
 8. I brist på bättre alternativ kommer jag nog också titta på en försiktig ökning i Axfood med nya månadslönen. Ovillig att köpa mer osäkra aktier med tanke på att räntehöjningen kryper närmare. Axfood är dock en stabil aktie att äga i sämre tider.

  Skulle helst se att den går en bit under 150 SEK igen men 3,33 procents ordinarie utdelning är trots allt godkänt.

  SvaraRadera
 9. Utlandsutdelaren, vi tänker lika med 150 kr där.

  Jag tog mig dock i kragen och köpte för 151.50. Vi får se om det var klokt eller om det var dåraktigt. Det kommer att bli fler köp under hösten/vintern.

  SvaraRadera

Axfood och jag

  Jag tycker att Axfood är ett fantastiskt bolag och har ägt det lejonparten av tiden de senaste 15 åren. Värderingen brukar vara hög i Axfo...