Johnson & Johnson förvärvar Abbott Medical Optics

Häromdagen meddelade Johnson & Johnson att man tecknat avtal om att förvärva Abbot Medical Optics för 4,325 miljarder dollars av Abbot Laboratories.
Bolaget har inriktning mot ögonhälsa och har bla en behandling mot grå starr som är väldigt vanligt world wide. De har även laserutrustning för behandling av de vanligaste typerna av synfel inklusive brytningsfel.

Förvärvet är ett fint komplement till den redan stora ögonbusiness JNJ har i ACUVUE linser.

Jag är ej insatt i värderingen på köpet men jag har fullt förtroende för Johnson & Johnsons förmåga att förvärva. Verksamheten i Abbot Medical Optics är fin och bör ha en mycket god framtid.
Länk till Johnson & Johnson hos Avanza.

Disclaimer; Jag äger Johnson & Johnson.


Annons:
Allt om utdelningsaktier. Köp boken på svenska hos Adlibris
Hernhags nya bok, Bli rik på Aktieutdelning. En suverän bok på svenska om sunda aktieinvesteringar. Det mesta man behöver veta om att investera i utdelningsaktier.

1 kommentar:

  1. Hej!

    Kul att du skriver lite om affären och vad Abbot Medical Optics pysslar med. Jag såg en rubrik om denna affär tidigare i veckan men har själv inte hunnit ta reda på vad affären gick ut på!

    SvaraRadera

3 favoriter bland investmentbolagen

Jag fick en fråga vilka mina favoriter bland investmentbolagen är och det tycker jag är en intressant fråga. Här kommer 3 favoriter bland...