Idag har jag storsålt!

Skämskudde för dramatisk rubrik, det är ju inga jättebelopp jag avyttrat idag.
Jag sålde Telia kring 38,7 kronor och det känns bra. Förr i tiden ägde jag en rejäl batch Telia men hela det innehavet avyttrade jag när jag till slut tröttnade på att de presterade dåligt och kom med ena skandalen efter den andra. Men så i Brexitraset bara jag råkade bli ägare igen när jag klippte in ett gäng kring 35,5 kronor. Det verkade vara en överdriven nedgång och jag bettade på det. Inte en helhjärtad investering alltså utan mer spekulation från min sida.

Faktiskt sålde jag även NCC idag, ett bolag jag till skillnad mot Telia faktiskt tycker är jättefint och gärna skulle äga mer utav. Jag hade ett GAV kring 180 kronor på NCC och tog hem en fin vinst när jag sålde på 219 kronor idag.
Egentligen ville jag ju inte sälja men jag tycker den har gått upp så mycket nu att jag inte var intresserad av att öka och då var innehavet bara ett störningsmoment med en obetydlig vikt i portföljen (kring 0,5 procent). Drastiskt kanske men jag engagerar hellre kapitalet i något jag satsar helhjärtat på. Förhoppningsvis går NCC ned så jag kan ta in den igen och köpa på mig ett större antal innan den drar iväg på det här viset.
Till saken hör också att jag ägde NCC främst som ett komplement till Skanska. Med en huvudsaklig inriktning mot den nordiska marknaden är NCC ett bra "play" på en stark marknad här hemma. Skanska som är mitt top pick i byggsektorn är en internationell aktör av rang som även den tar del av stark nordisk marknad men även starka globala trender med urbanisering osv.

Pengarna från försäljningen skall omplaceras och jag kollar närmre på det imorgon.

Disclaimer: Jag äger Skanska.

6 kommentarer:

 1. Hej!

  Tycker inte det är fel att ta hem vinsten
  då och då.
  Gör så själv hela tiden.
  Hoppas du hittar något annat att investera i.

  M.v.h. Jojje

  SvaraRadera
 2. Hej! Bra o spännande blogg!

  Gör du samma med Atlas? Du skrev om dem på kurs 174 för 6-8mån....nu 227! Jag hängde på o gick in på 169 vilket jag är nöjd med!

  Kanske dags för lite lokal mjölk:) Du måste späda Axfood!


  Vad säger du om index OMX30, känns som ett lugnt år...

  SvaraRadera
 3. Hej Anonym,
  Atlas Copco kan bli mer eller mindre dyr på kort sikt men den säljer jag ej. Jag är mycket långsiktig i det innehavet och tror på fin avkastning.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 4. Vad köper du istället?

  SvaraRadera
 5. Grattis till en fin vinst! Roligt att se att du också swingtradar ibland och plockar hem vinster i aktier där det finns bättre alternativ. Är också nyfiken på vad du köper istället?

  Fortfarande hyggligt läge i Axfood men antar att du också känner dig rätt nöjd med de innehav du redan har i aktien?

  SvaraRadera
 6. Oj de bolag du sålde är sådana jag har i mitt innehav och har tänkt behålla länge. Eftersom jag fokuserar på utdelningar har jag tänkt behålla aktierna under väldigt lång tid, förhoppningsvis behöver jag aldrig sälja dem. Dock, om utdelningen sjunker väldigt mycket så kommer de att ryka.

  Jag tänker som så, visst jag kan sälja t.ex. Nordea idag och kamma hem en vinst på ca 30000 kr, men då går jag ju miste om den fina utdelningen som denna bank levererar. Och för att göra någon sorts vinst på det hela måste jag fylla upp denna utdelning med något annat bolag som utdelar minst lika mycket som mina nordeaaktier, utan att de kostar sammanlagt mer än vad jag sålde nordea för. Och det är inte helt lätt att få ihop med min portfölj av större bolag, banker etc. Därför gör jag det enkelt för mig och sitter kvar i båten även om det stormar, då mitt fokus inte är aktiens värde utan dess utdelning. Nu när börsen har stigit under några veckor är det mindre och mindre attraktivt för mig att göra några affärer, då håller jag hellre i stålarna tills dess att köplägen uppstår. Jag känner att jag helt enkelt inte har förmågan att fullt ut se konsekvenserna för ett eventuellt sälj, och därför sitter kvar. Det här med att "ta hem vinster" är för mig mer något jag kan göra om jag t.ex. satsar lite pengar på ett förhoppningsbolag och rätt vad det är 10dubblar jag pengarna. Då hade jag plockat vinsten och sagt adjö. Men med de stora stabila bolag jag äger blir det inga sådana vrålökningar, utan tanken är att de ska tuffa på i ur och skur och leverera kontanter.

  SvaraRadera

Jag äger Hufvudstaden

Länge har jag suktat efter att äga Hufvudstaden, fastighetsbolaget med de bästa fastigheterna i Sverige. De äger inte så många kåkar man ...