Fingerprints nye VD


Fingerprint är på de flestas läppar, ett mycket omtalat och diskuterat bolag. Själv har jag inte skrivit mycket om det för det är inget "petruskobolag" men jag sticker inte under stol med att jag dömde ut det som ett skruttbolag för några år sedan. Baserat på en lång rad förluster och en storägare som framstod som oseriös. Hade jag varit kunnig på området och tittat närmre kanske jag hade sett potentialen men nu skyller vi på min okunskap och glömmer det hela.

Numera har jag en annan syn på bolaget, det är fortfarande inget petruskobolag med lång utdelningshistorik men de verkar vara bäst på en marknad med potential. De tjänar stora pengar och förhoppningsvis fortsätter de på den vägen.
Den nye VDn Christian Fredrikson var med i fredagens Börslunch och framstår som en rutinerad karl när det kommer till techbolag i denna fas. Jag tycker han gjorde ett gott intryck och hoppas han återkommer till Börslunch när han arbetat ett tag på Fingerprint och är varm i kläderna osv.
Om videon inte syns överst är här länken direkt till avsnittet.

Jag minns Fingerprint redan kring millennieskiftet då var den hajpad för att senare svalna ordentligt. Det var nyemissioner och kanske t.o.m en konkurs om jag inte minns fel? Har för mig att de gick ut med PM om att lägga ned bolaget för det fanns inte potential/marknad. Fritt taget ur minnet.
Poängen är att det var då. Bolaget skall ej värderas baserat på var de kommer ifrån utan snarare var de är nu och framförallt vart de är på väg.
Läs mer om Fingerprint hos Avanza.

Disclaimer: Jag äger ej Fingerprint.8 kommentarer:

 1. Fingerprint är ett svårt bolag. De har en rätt så rejäl ryggsäck kan man nog säga. Däremot går det inte att säga något om resan de gjort på börsen. Jag skulle dock aldrig satsa på dem efter alla turer. Jag skrev ner mina funderingar härom veckan.

  http://aktiepappa.blogspot.se/2016/08/fingerprint-jag-vagar-nog-pasta-att.html

  SvaraRadera
 2. Framförallt var det intressant hur Benson beter sig i intervjun, eller varje gång han nämner Fpc. Har han förlorat mycket pengar på bolaget historiskt, eller varför är han så aggressiv och arg när bolaget kommer på tals? Kan någon nämna något annat nordiskt bolag som växer >100% på ett år, med de enorma marginalerna, men som värderas som ett bolag helt utan tillväxt? Är det inte underligt att många analytiker tycks utgå helt ifrån att Fpc måste misslyckas framöver? Är det prestige i det, att de måste får rätt (trots historiskt helt fel av analytikerna)? Eller vad är det frågan om?

  SvaraRadera
 3. Ingen konkurs. Jappsen ville köpa bolaget men smartcard blockade deras pengar.

  Angående Benson så är det hans hat mot JC som ligger bakom. Inte så svårt att se med tanke på att nästan allt han skriver eller säger har med JC att göra.

  SvaraRadera
 4. Hej Aktiepappa,
  Tack för din kommentar. Det verkar som din placeringsinriktning är mer åt min typ av bolag än Fingerprint. Intressant inlägg, jag hoppas också att alla nyrika Fingmiljonärer passar på att sprida sina risker men sen är jag ju en defensiv mespropp =)

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 5. Hej Anonym,
  Inget ont om Benson, jag gillar honom. Han lägger fram sina tankar och åsikter och står för dem. Jag tror att han innerst inne hoppas att bolaget når till stjärnorna men han ser risker osv. Jag hoppas i vart fall att hans negativa scenario inte faller in. För bolagets och alla ägares skull hoppas jag på fortsatt framgång.

  Fingerprints makalösa börsresa är verkligen något unikt.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 6. Hej anonym,
  tack för din komplettering och rättning av bolagets historia. Jag räknade med att någon skulle göra detta och för det är jag tacksam. Du har gjort inlägget och "tråden" bättre och mer intressant.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 7. Har du ingen "krydda" i portföljen?
  Ingen högriskare?

  Vänligen Robban

  SvaraRadera
 8. Själv har jag avstått hela tiden från fingerprints och varit närmare en belackare av företaget. Däremot finns det en intervju på fill Or kill podden där man intervjuar en investerare som var med från scratch som även beskriver konkurshotet.

  http://fillorkill.se/avsnitt-67-intervju-crowhater-160712/

  SvaraRadera

3 favoriter bland investmentbolagen

Jag fick en fråga vilka mina favoriter bland investmentbolagen är och det tycker jag är en intressant fråga. Här kommer 3 favoriter bland...