Börsen på måndag och nästa vecka

I går stängde S&P500 ned 2,45 procent och en stor del av nedgången skedde efter kl 17:30 då svenska börsen stängde. Av denna anledning väntas svenska börsen backa på måndag. Kring minus 1,2% är spådomen hos de sajterna som har den typen av tjänst.

Jag har kollat på vad jag skall köpa på måndag, jag sålde ju NCC och Telia och har inte placerat om det kapitalet ännu. För att min köpstyrka inte skall minska på sikt behöver jag säkerställa en viss utdelningstillväxt i portföljen. Eftersom jag har en tight budget när det kommer till att leva på utdelningarna vill jag nå en utdelningstillväxt som överstiger inflationen så att jag skapar höjd i budgeten på sikt.

Av denna anledning kollar jag främst på att öka i någon eller några av Skanska, Axfood och Investor. Alla tre har en hygglig utdelningshistorik och väntas höja utdelningen nästa vår. Just nu är Investor ett mycket litet innehav för mig men på sikt vill jag vikta den tyngre. Det är ett mycket fint innehav i ett riskperspektiv samtidigt som den brukar höja utdelningen varje år.

Vi får se vad måndag och börsen bjuder på, jag hoppas på en god nedgång så jag kan köpa lite billigare.

7 kommentarer:

 1. Men samtidigt har du ju stretat emot hela året och inte velat köpa investor förrän den är nere kring 250. Har du ändrat dig?

  SvaraRadera
 2. Hej Anonym,
  Det där har du nog tolkat lite tokigt. Jag har en lång order på 250 kronor på Investor. Den hoppas jag naturligtvis att den går igenom men jag har köpt på högre kurs än så. Jag har ett GAV kring 273 kronor på mina Investor.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. Ah, ok. Då missförstod jag dig. Minns bara vagt att du pratade mkt om substansrabatten (och Spiltan), och att man inte skulle köpa när rabatten var för liten.

  SvaraRadera
 4. Eller så har jag uttryckt mig flummigt =)
  Jag har i vart fall köpt Investor och siktar på att köpa mer framöver. Hoppas på att de höjer utdelningen en krona men tar det ej för givet.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 5. Hur är investors substansrabatt ur ett historiskt perspektiv?

  SvaraRadera
 6. Tror Substansrabatterna ligger något sämre till än vad de gjort för några år sedan. Det brukar åka ned lite när "börsen är het" och alla köper aktier, då brukar substansrabatten vara sämre.
  Tror dock att investor är en av de absolut bästa köpen man kan göra över tid. Visst du kan inte skryta med 6000000% avkastning och köpa en Ferrari och få brudar på utecompaniet (satir) men den är en bra hörnsten i sparandet.

  my2C

  SvaraRadera
 7. Har det blivit några köp i bolagen du nämner eller väntar du på större nedgång? Det är väl bara Investor som tappat tillräckligt idag för att det skall uppstå köpläge känner jag.

  Är själv sugen på Axfood men väntar nog lite då jag i första hand vill fylla på några befintliga innehav. Någon som har synpunkter på nya VD:n i Axfood? Kommer han lyfta eller sänka Axfood?

  SvaraRadera

3 favoriter bland investmentbolagen

Jag fick en fråga vilka mina favoriter bland investmentbolagen är och det tycker jag är en intressant fråga. Här kommer 3 favoriter bland...