Två jättebra källor för utökad info och nyckeltal

Mest pålitlig källa till info för placeringsbeslut är bolagen själva, deras årsredovisning eller hemsida tex. Det finns dock flera tjänster och sajter som har samlat diverse info och nyckeltal vilket kan underlätta när man är tidigt i processen att scanna fram ett intressant investeringsobjekt.
En mycket populär och uppskattad betaltjänst är Börsdata som har all tänkbar data och dessutom är mycket snabba med att uppdatera den efter rapporter osv.

En annan källa som är bra och dessutom gratis är den utökade infon via Morningstar hos Avanza. Jag tror många i hasten missat att tjänsten/länken finns där. Med detta inlägg vill jag upplysa om denna eminenta tjänst och hoppas att några av er läsare upptäcker den och uppskattar den lika mycket som jag gör.

Bilden här är ett screenshot med bara en liten del av all info som finns. Man kan tex se vad direktavkastningen har varit enstaka år 10 år bakåt i tiden. En annan intressant data är totalavkastning och det får man naturligtvis här också. Årlig totalavkastning på 1,3,5 och 10 år.


Hur hittar man då den här infon från Morningstar hos Avanza?
Det finns en länk under "Aktiedata", se bilden här.
En sådan här länk finns det alltså på respektive bolags sida hos Avanza. Undantaget de mindre bolagen.

Jag tycker det här är en supertjänst och använder den flitigt. Som vanligt skall man inte rakt av gå på extern info men det här är en mycket bra tjänst att använda för att hitta bra bolag att titta närmre på. Morningstar är en gigant på aktie och fonddata. Jag använder deras amerikanska sajt för att hålla koll på ETF:er och amerikanska bolag.

Klicka på den här länken för att komma till Atlas Copco hos Avanza, som jag använt som exempel här. Scrolla bara ned lite så har du rutan Aktiedata och länken till Morningstar under den rosa rutan med nyheter/telegram.

2 kommentarer:

  1. Hejsan och tack så mycket för det fina tipset?
    Vet du hur man kan se utdelning och utdelningstillväxt på icke svenska bolag? Tycker det är lite info om just dessa på Avanza (typ JnJ och Disney)

    Tack för en mycket trevlig läsning

    SvaraRadera
  2. Tack snälla för tipset om Morningstarrapporten! :)

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...