måndag, juni 27, 2016

Jag har lagt in köporders

Kanske går ingen igenom kanske någon enstaka, kanske allihop. Jag har lagt in en hel drös med köporders inför börsdagen.
I spåren av Storbritanniens Brexitomröstning väntas börsen falla ordentligt och jag hoppas kunna få igenom några av dessa orders. Jag kommer även bevaka börsen under dagen och kanske slänga in order på rådande kurs om det lockar.

Här är några av de orders jag redan lagt in i systemet:

Telia 35,6 kronor
H&M 239 kronor
Investor a 250 kronor
NCC b 179,5 kronor
Skanska b 170 kronor

Sedan tidigare har jag order på Handelsbanken A på 97 kronor och den står jag för. Ändrar den inte med anledning av den här Brexitgrejen.
Får jag avslut på Telia blir det ett nygammalt portföljbolag för mig. Det är inte ett fantastiskt bolag men på 35,6 kronor och en antagen uthållig utdelning om 2 kronor per år tycker jag den är ok.
Även Investor blir ett nytt innehav för mig och jag gör i sådana fall en entry på 4% direktavkastning räknat på senaste utdelningen. Denna order har jag haft en tid och är kanske inte sannolik att den går igenom just idag men till september är den giltig och kanske får jag avslut tills dess.

Till mina barn har jag lagt köporder på Avanza Zero och jag kommer nog köpa Xact OMXSB Utd åt dem. Jag köper regelbundet i dessa till dem.

Disclaimer: Jag äger: H&M, NCC, Skanska, Handelsbanken, Xact OMXSB Utd samt Avanza Zero i min PPM.


7 kommentarer:

 1. Hej,

  Hur ser du på att ställa ut säljoptioner som ett alternativ till att försöka träffa låga köpkurser? Ta Skanska som exempel, en utställd säljoption med förfall i mars på 190 ger 23 kr (vid kurs 173,2). Om den faller ut har du i praktiken köpt Skanska för 167 (190-23), vilket är 6 kr under gällande kurs och 3 kr under din målköpkurs. Om den inte faller ut får du visserligen inte långsiktiga utdelningar, men 23 kr motsvarar ju cirka 3 års utdelningar i 2016 års nivå. Dessutom behöver du inte erlägga full köpeskilling för aktierna förrän mars 2017, alltså kort före utdelningen. Förvisso inte en särskilt säker strategi för att bygga upp en portfölj, men kan ju mycket väl användas som ett komplement i en utdelningsportfölj?

  SvaraRadera
 2. Spännande med ny sida: För mig blev det

  Handelsbanken: 10st kurs (97,05)
  Hemfosa: 30st (84.50)
  Investor A: 10st (270.60)

  Vi får se hur börsen beter sig efter någon vecka :)

  SvaraRadera
 3. Roligt med en ny sida

  För mig blev det

  Handelsbanken: 10st kurs (97,05)
  Hemfosa: 30st (84.50)
  Investor A: 10st (270.60)

  Vi får se hur kurserna utvecklas

  SvaraRadera
 4. Helt tyst i kommentarsfältet en dag som denna. Pallar folk inte med trycket?

  SvaraRadera
 5. Hej Petrusko!

  För en nybörjare som försöker lära sig... Hur kommer du fram till dessa nivåer, tittar du tekniskt på var kursen befunnit sig tidigare eller hur tänker du?

  Tack för en intressant blogg!

  SvaraRadera
 6. Hej Emil,
  Teknisk analys använder jag mig inte av. Är nog inte många långsiktiga investerare som har användning för det.
  Jag använder mig främst av fundamental analys. För mer kunskap på det ämnet kan jag tipsa dig att checka in mina boktips uppe till höger. Anders Haskels bok är bra att börja med och Mattias Erikssons bok gör dig till rena proffset men är lite svårare att hänga med i om man inte är insatt.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 7. Hej igen Petrusko!

  Tack för tipsen! Jag tänkte mer hur du kommer fram till att lägga ordern på exempelvis just 35,6 för Telia? Jag förstår konceptet med att lägga en order med lång löptid på en låg nivå, men varför just 35,6 istället för ex 37 blankt? Där har jag svårare att förstå hur jag ska tänka.

  Mvh Emil

  SvaraRadera