Björn Davegårdhs ekonomijournalistpris 2016

Tidigare i år gick en legend i branschen bort, Björn Davegårdh som jag tror alla med ens det minsta börsintresse kommit i kontakt med. Det är nog bortåt 20 år sedan jag själv kom i kontakt med honom för första gången och det var via en analys han skrivit i någon tidning, jag minns inte vilken. Han var med i många många år och skrev för olika tidningar, faktiskt var det han som grundade tidningen Börsveckan och han var även DIs förste börskrönikör någonsin.

I Björn Davegårdhs minne har ett årligt ekonomijournalistpris instiftats med DIs skapare Hasse Olsson och Tore Davegårdh som jury.

I samband med dagens analytiker och journalistranking med Financial Hearings delades det första priset ut.

2016 års och det första någonsin i Björn Davegårdhs minne, ekonomijournalistpris tilldelades daradamdadamdaaa (fanfar alltså..): Peter Benson
 Peter Benson som lite likt Davegårdh syns lite här och var i börssammanhang. Nu senast aktuell i den omåttligt populära podden Sparpodden och som börskrönikör på SvD.

Stort grattis till Herr Benson! En mycket välförtjänt mottagare av detta anrika pris.


1 kommentar:

  1. Ja jag tycker också det var en värdig vinnare för en utmärkelse. Har många sunda tankar kring bolag och aktier.

    SvaraRadera

Banktrippeln har rapporterat Q1

  Nu har de tre svenska storbankerna lämnat rapport för det första kvartalet 2024. Efter en rad räntehöjningar och ett mer normalt ränteläge...