Viktiga datum 2016, utdelning Xact OMXSB Utd

Det här är datumen man behöver ha koll på när det kommer till utdelningen för den börshandlade fonden; Xact OMXSB Utd.

2 juni 2016 Information om utdelning per andel meddelas

8 juni 2016 Sista dag att handla fondandelar inklusive rätt till utdelning

9 juni 2016 Ex. dag – fonden handlas exklusive rätt till utdelning

10 juni 2016 Avstämningsdag

15 juni 2016 Likviddag


Jag äger Xact OMXSB Utd och planerar att vikta upp den rejält framöver. Det är ett smart val som sänker risken i min portfölj. Det är den enda svenska fonden (börshandlad fond) som betalar kontant utdelning. Övriga fonder återinvesterar utdelningar så man tar del av det via kursen istället. Jag gillar utdelningar så det är klart att det här är min favorit.

9 kommentarer:

 1. Ett brett utbud av svenska bolag.

  SvaraRadera
 2. Hur stor är den totala årliga avgiften?

  SvaraRadera
 3. Hej petrusko.
  Tycker du inte att Avanza Zero är billigare val att köpa månadsvis långsiktigt? Tänk 50% LF global indexfond och 50% Avanza Zero. 0,10% årsavgift. Tanka 13000 sek månadsvis i 15år. Automatisk sköter sig själv utan att kolla kursen som man gör idag 3 ggr om dag. Om man vill köpa aktier då tar man Investor,Kinnevik,Lundberg. Kan man göra fel så här? Det är min strategi som jag kommer att hålla.målet är 7-10% årligen
  Mvh.jacke77

  SvaraRadera
 4. Hello Bagis,
  Avgiften på Xact OMXSB Utd är 0,15%

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 5. Hej Jacke77,
  Jag tycker att Avanza Zero är en jätte bra fond att spara i. Du har en bra strategi tycker jag.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 6. Det är en indexfond, men innebär det att den inte kommer gå lika bra då som en motsvarande indexfond som inte lämnar utdelning? Eller är det mest ett teoretiskt resonemang?

  SvaraRadera
 7. Intressant fond. Vet du något om utdelningens storlek (%)? Vad har det varit föregående år?

  SvaraRadera
 8. Hej Petrusko,

  Jag vet att du gillar utdelningar, och jag antar att du använder just den här utdelningen till att köpa något annat istället för att återinvesterar utdelningen i samma fond. Annars finns det kanske inte någon större mening med detta.
  Men skulle om man inte kunna spara i t.ex. Avanza Zero och ta ut ett belopp motsvarande utdelningen manuellt? Vad är fördelen med Xact OMXSB Utd jämfört med denna metod?

  /Jasper

  SvaraRadera
 9. Tjena Jasper,
  Avanza Zero är en fin fond men följer ett mycket smalare index på endast 30 bolag. Xact OMXSB Utd följer ett brett index på bortåt 100 bolag. Beträffande anledning att ha fonden eller ej ber jag dig googla petrusko xact omxsb utd och läsa mina tidigare inlägg om den om du vill ha närmre info från min sida.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...