Skanska Q1 2016

Igår rapporterade Skanska kvartal 1 och aktien föll rejält. Vid en snabb anblick såg det ut som resultatet var över förväntningarna men marknaden hade förväntat sig mer.
Det är intäkter från avyttrade projekt som marknaden/analytiker menar på är av engångskaraktär medan Skanska påpekar att det är en stor och viktig del av den löpande verksamheten.

Här tycker jag det låter som att Skanska behöver arbeta på att kommunicera och göra det tydligare så att marknaden får acceptans för synsättet.

Aktien var nere kring 171 kronor och där lade jag in en order men var för sen på pucken och fick ej avslut. Kanske köper jag mer idag om den fortsätter vara lite skakig.

EFN gjorde en intervju med Skanskas VD. Jag tycker det är en bra och intressant intervju och jag känner stor tacksamhet till EFN och det arbete de gör. Checka in intervjun nedan:

1 kommentar:

  1. Vad tror du om börsen nu? Funderar på om det kan vara läge att börja tanka indexfonder.

    Kan du nämna 1-2 kvalitetsbolag på large-cap som du tycker är "säkra" at äga på 5-10 års sikt och som tätt oförtjänt mkt stryk?

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...