Gör en bättre deal på Alm Equity preferens

Yes som rubriken lyder så kan det finnas utrymme att göra en bra deal på preferensaktien från Alm Equity framöver. Likt föregående år kör bolaget med en utdelning till stamaktieägarna i form av preferensaktier. Det är inte alla som önskar behålla preffarna varpå de säljer dem och marknaden "flodas" vilket genererar lägre pris då tillgången är större än efterfrågan. Förra året backade preffen en del efter att stamaktieägarna fått sin "utdelning" som ni kan se i bilden ovan. Det är ingen garanti för att det blir likadant i år men man har inte mycket att förlora på att vänta och se. Preffar är ju hyggligt stabila i pris och sannolikheten att Alm Equity preferens skall stiga rejält den närmsta månaden, ja den är nog att betrakta som liten.

Utdelningen sker kring mitten juni och därikring bör droppet i aktiekurs inträffa. För bara någon vecka sedan var Alm Equity preferens nere i 101 kronor och det är tänkbart att den tar sig dit igen i samband med det här.

Disclaimer: Jag äger Alm Equity preferens.


4 kommentarer:

 1. Man bör tänka på att marknaden lär sig hela tiden. Det är ju lika troligt att många säljer sina preffar nu för att slippa nedgången i juni, och för att sedan köpa tillbaka. Då skall det handlas billigt gärna under 100kr.

  De gånger jag försökt mig på sådana här övningar har jag aldrig tjänat några pengar. Fast det kostar inget att följa utveckling. Alm ger mer än 8% i avkastning om aktien rör sig ner mot hundringen.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
 2. Tjena Lars,
  Tack för din kommentar. Jättebra input och visst är det så som du säger. Att om allt för många agerar efter ett mönster eller ett förväntat mönster så blir utfallet sannolikt inte det väntade.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. Petrusko, vad tror du om värdet på castellum efter emissionen? Kommer kursen dyka till teckning eller kommer TR prissättas av marknaden till kursen-77kr ?

  SvaraRadera
 4. Ska man köpa castellum nu?
  Mvh.jacke

  SvaraRadera

Mot alla odds - Hans Wallenstam

  Jag har precis lyssnat färdigt på boken Mot alla odds av Hans Wallenstam. Den handlar om fastighetskrisen på 90-talet i första hand och de...