Finwire video om Tessin

Detta är ett sponsrat inlägg. Jag hoppas att ni inte missat videoklippen från Finwire.tv där de träffar företag och dess ledare och intervjuar för att komma närmre inpå verksamheten. Det är en riktigt bra tjänst de tillhandahåller och jag är stolt över att samarbeta med dem.
Nyligen släppte de en video om Tessin och då jag skrivit om dem för bara ett par veckor sedan är det ju riktigt bra tajming med den här videon.
Det finns oändligt med info på nätet och man kan läsa in sig på bolag så man kan dem innan och utan. De här videointervjuerna är dock ytterligare en dimension. Man kommer nära människorna i ledningen och får nästan en känsla av en personlig presentation. Man kan även få en känsla för vad det är för person som leder företaget. Som exempel kan jag nämna att jag fick en mycket positiv uppfattning av Fredrika Gullfot i videon om Simris Alg.

Tessin då som den här videon handlar om tycker jag erbjuder en intressant tjänst där de ger gemene man möjlighet att bli delägare och/eller finansiera fastighetsprojekt. Rena förvaltningscase eller utvecklingsprojekt som är det vanligaste för dem. Jag skrev "eller finansiera" och med det syftade jag till att Tessin nyligen även börjat med crowdlending. Då lånar man alltså ut pengar till en förutbestämd ränta och vid överenskommet tillfälle får man sin insats åter. Det sistnämnda, crowdlending är nog det som lockar mig mest även om potentialen är mindre. Jag är ju lite av en fegis eller mespropp om man så vill. Kring 10% ränta per år och insatsen i retur det är riktigt bra så länge risken inte är för stor och det tycker jag inte den varit i det projekt jag spanat närmre på. 
Nog från mig, checka in videon nu.

I samarbete med Finwire.tv

4 kommentarer:

 1. Har följt bloggen under ett drygt år och alltid uppskattat dina kvalitativa och inspirerande inlägg och att du, precis som du nämnt, kör ditt eget race och är konsekvent.

  Senaste tiden har du pumpat ut sponsrade inlägg, reklam och allmänt fjäsk åt höger och vänster och inläggsfrekvensen har samtidigt ökat markant. Jag har full förståelse för att du vill kapitalisera på det du skapat, men tror det är viktigt att finna en balans i detta. Skaffa några samarbetspartner och var öppen med bloggens riktning.

  Kommer fortsätta följa bloggen flitigt men tråkigt att numera behöva klicka ner två av tre inlägg direkt.

  SvaraRadera
 2. Tråkigt att du börjat med så mycket reklam på sista tiden.

  SvaraRadera
 3. Tjena,
  Tack för era kommentarer, jag värdesätter dem. Jag har ökat inläggsfrekvensen på sistone i spåren av ökad inspiration och att jag lagt mer tid på bloggen. Samtidigt har det senaste månaden blivit cirka 3-4 sponsrade inlägg vilket förmodligen är lika många som jag skrivit totalt tidigare sedan bloggen startades. Under den här senaste tiden har jag publicerat flera inlägg som blivit väldigt uppskattade och det tycker jag är jättekul.

  Jag hoppas att jag fortsatt har kvar inspiration att skapa inlägg och bra content på bloggen i den här högre takten även framöver. Sponsrade inlägg kommer dyka upp då och då men det tror jag de flesta har överseende med. Om man gillar 40 st inlägg på en blogg men ogillar 2 så bör man ju fokusera på de där 40 bra eller hur. =)

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 4. Jag sällar mig till dem som tycker den nya sponsrade inriktningen känns trist.
  Den får hela "jag är en vanlig småsparare"-framtoningen att klinga lite falskt.
  Hoppas att du tar ditt förnuft till fånga.

  SvaraRadera

Castellums VD slutar

  Henrik Saxborn VD sedan 2013 har meddelat Castellums styrelse att han beslutat lämna sin roll som VD och koncernchef. Han blir kvar upp ti...