Köp billigt sälj dyrt!

Hur du blir miljonär på aktier.
Av Mattias Eriksson.

Det här är en väldigt köttig bok och med köttig menar jag innehållsrik. Den liknar ingen annan bok jag läst på svenska och det menar jag inte på ett negativt sätt, snarare tvärt om.
I boken lär Mattias ut hur man förstår bolag och hur man värderar dem. Han lär ut väldigt avancerad kunskap, inte bara novisnivå här inte.  Den som verkligen lusläser och lär sig det som står i boken kommer kunna göra väldigt bra analyser av bolag och bli en riktigt proffsig placerare.

Bli inte avskräckt nu. Boken är mycket läsvärd, även om man inte förstår allt som står i den! För den som verkligen vill lyfta kunskapsnivån läser man den här boken några gånger och när kunskapen sitter är man på proffsnivå.

Mattias skriver i början av boken om hans mål att skriva en innehållsrik och pedagogisk bok. Många böcker han läst var antingen för basala eller alldeles för krångliga. Jag tycker att han har träffat rätt, boken är oerhört lärorik och man kan ta till sig och förstå det som står i den.
Han går igenom olika sätt att värdera bolag, olika nyckeltal och delar i en årsredovisning mm. Allt man behöver kunna för att göra vassa analyser.

Läs den och bli en bättre placerare!

Länk till boken hos Adlibris

4 kommentarer:

 1. Hej Petrusko!

  Hur ser du på Tele2 som utdelningsaktie? Själv ser jag positivt på framtiden i och med befolkningsökning till följd av invandring etc. Jag tycker samtidigt att tele2 har börjat få riktigt trevliga butiker med telefoner samt saker med hög marginal;skal, skärmskydd, hörlurar osv.

  Själv plockade jag upp aktien under morgonens ras på kursen 70.60 :)

  Angående boken, anser du att boken är läsvärd och pedagogisk även för relativa nybörjare med ett stort intresse. Då menar jag en närmare förståelse för exempelvis EBITDA etc? P/E tal?

  Födelsedag är i antågande så det kan ju vara en bra present till mig själv tänkte jag.

  Som vanligt har du en intressant blogg!

  Mvh
  /Andreas, Vägen till Rikedom
  vagentillrikedom.blogspot.se

  SvaraRadera
 2. Hej Andreas,
  Jag gillar Tele2 på några års sikt eller tillsvidare eller... Ja de har ju gått ut med att utdelningen skall höjas med 10% årligen i tre år och dagens besked om 10% höjning är ett steg i just det.

  Egentligen vill jag bara äga bra bolag som höjer utdelningen varje år i ur och skur. Bolag med en verksamhet jag tror på i decennier. Tele2 är inte ett sådant bolag. Det är en aktie med hög direktavkastning och jag gillar den för att vara en sådan men jag borde inte äga sådana egentligen hehe. Det bästa vore ju att bara äga de bästa bolagen jag kan hitta. Men men.

  Yes, boken blir en perfekt födelsedagspresent till dig själv. Räkna med att du kommer behöva och vilja läsa den fler gånger. Jag har läst en gång och planerar läsa den igen inom kort. Vill verkligen känna att jag kan så mycket som möjligt av det som står i den.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. Hej Petrusko,

  Vilka bolag i Sverige anser du uppfyller det du skriver ovan till Andreas? Castellum och kanske Atlas men vad mer? Jag har läst lite på börsdata och tyvärr ser det inte ut som att vi har många stabila utdelningshöjare i Sverige? Här tycker jag USA har betydligt fler att välja på, men är det egentligen bättre?

  Boken hoppas jag kunna låna på biblioteket och läsa snart, verkar väldigt bra.
  Vill även passa på att tacka för många bra kommentarer på Twitter denna månad, läser dem med nöje.

  Allt gott
  /DanielWikstrom

  SvaraRadera
 4. Hej Daniel,
  Det finns tyvärr inte så många svenska bolag som stadigt har höjt utdelningen varje år. Atlas och H&M är ganska nära då de har en positiv utdelningstrend och aldrig sänkt men inte alltid höjt.

  I USA finns det många att välja bland. Mina innehav VF Corp, Johnson & Johnson, Realty Income och HCP är sådana bolag. De har höjt utdelningen varje år i över 20 år.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera

Jag sålde mina Tele2 och ökade i Cibus

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag presenterades en affär där Tele2s största ägare säljer hela sitt innehav i etappe...