torsdag, december 03, 2015

DGC One mot miljarden

Detta är ett sponsrat inlägg
DGC One är ett IT/Telekombolag som levererar telefoni och datakommunikationstjänster till kunder som tex ICA. Bolaget har funnits i många år och noterades 2008 enligt Avanza. Jag har helt missat detta bolag vilket jag tycker är konstigt för när jag tittar på det nu så borde det dykt upp på min radar när jag spanat utdelningsbolag.

Här har vi vad som ser ut som en tvättäkta utdelningsaktie. Utdelningstillväxten har varit mycket god på flera års sikt, kolla in den imponerande historiken i bilden till höger (klicka på den så blir den större). På kursen 121 kronor är direktavkastningen ca 4,1% baserat på en oförändrad utdelning om 5 kronor.

Det är inte bara utdelningen som växer, DGC One har fin tillväxt i många viktiga nyckeltal, vinsten per aktie, försäljning mm. Sedan 2008 har de haft en genomsnittlig försäljningstillväxt om 13,5% per år. De har satt upp ett mål om att nå en omsättning på 1 miljard kronor som ni kan höra om i filmklippet nedan.

Det här bolaget har jag som sagt helt missat. Efter en dialog med Finwire TV kollade jag på deras klipp om bolaget och det glädjer mig, det här är absolut ett bolag jag vill ha koll på. Kolla in filmklippet nedan och få en inblick i bolaget samt bra och relevant info direkt från VD.


Alla data och uppgifter hämtade från: Morningstar, programmet Hitta Kursvinnare samt Finwire filmklipp.

I samarbete med Finwire TV

7 kommentarer:

 1. Riktigt intressant bolag får jag ändå säga själv. Känns ju som en tung drake som inte växer så fort men tittar man på topplinjeväxten så har det ändå gått stadigt uppåt. Rejält fet utdelning och jävligt stabila huvudägare är dessutom något jag gillar. Ocyklisk bransch med långa avtalstider och extremt mycket repetitiva intäkter är också någonting jag letar efter. Jag lutar faktiskt åt ett köp i DGC men tycker prislappen känns lite i saftigaste laget. Sätter man ett lågt avkastningskrav på 5 % och låga tillväxtantaganden så är bolaget på fair value här på 125. Frågan är dock vad som händer med aktien om klimatet blir sämre med en så dålig omsättning. Risken finns ju att den går ner 20-30 % ganska fort, fast då dammsuger jag marknaden :).

  Har du någon åsikt om priset Petrusko?

  Mvh,
  Snåljåpen

  SvaraRadera
 2. Tjena Snålis,
  ett väldigt intressant bolag med god historik. Det är inte billigt men om man tror att DGC one kommer fortsätta leverera tillväxt likt historiskt och att de når sitt omsättningsmål inom en snar framtid så är det sannolikt okej att gå in på dessa nivåer. Man skall inte vara rädd att betala när man tycker man hittat ett bra bolag men man måste vara beredd att vara långsiktig. Jag tycker det är ett riktigt fint case. Skulle de dessutom lyckas få upp marginalen ja då blir det snabbt än större vinster.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. Åandrasidan....det är rätt mycke därute som är dyrt/högt värderat - hjälper liksom inte caset o relativ värdering e något av slippery slope men d e kanske där vi har hamnat med neg räntor mm

  SvaraRadera
 4. Lägg på bevakningslistan och köp vid nästa börskrasch när börsen gått ner med 50-60-70%

  SvaraRadera
 5. Ledningen har tydligt kommunicerat att investeringsnivån i bolaget måste öka en hel del framöver. Detta beroende på att de varit långt fram med kopparinfrastruktur, men nu sker övergång till fiber. Samtidigt måste de investera innan kunderna går över, vilket i sin tur ger påverkan på marginalerna. Detta kommer självfallet att ta tid, och det är en förklaring till att marginalerna i bolaget nu faller. Sedan kan de inte heller växa på samma sätt som historiskt, det vore orealistiskt. Och då är frågan om man bör betala pe 22 för detta som nu, tveksamt. I övrigt ligger runt 60% av aktierna på fasta händer så likviditeten i aktien är rätt usel. Skulle börsen surna till framöver (inte orealistiskt mtp lång uppgång nu) så kan en dylik aktie lätt falla mycket kraftigt.

  SvaraRadera
 6. Vad tycker du om KinderMorgan Petrusko?

  /Erik

  De spår ökning för 2016 års utdelning och ligger förnärvarande på ca 12% tack vare fet backning senaste veckan pga oljans nedgång.

  Tankar?

  SvaraRadera
 7. Tjena Erik,
  Jag har inte kollat på KMI på senaste tiden i efterdyningar from stora kursraset. I oljesektorn (även om det är vitt skilda delar) är XOM mitt top pick. XOM är ett finansiellt superstarkt bolag.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera