Atlas Copco b 200 kronor och senaste köp

För en tid sedan bestämde jag mig för att tanka Atlas Copco b för 200 kronor eller lägre. Historik och magkänslan pekade på att kursen skulle dit. Jag skrev ett inlägg innan jag började köpa, länk till det här. När Atlas väl gick under 200 kronor slog min första order med lång giltighetstid in och sedan har jag ökat med hög frekvens till allt lägre kurs.

I slutet av september fick jag lägsta kursen hittills på 174,5 kronor och sedan dess har det faktiskt inte blivit några fler avslut. Atlas Copco har stigit brant och jag har inte flyttat upp mina köpkurser i samma takt. Idag gick den över 200 kronor igen och jag har en order för dagen på strax under 193 kronor.

Jag har under den här perioden lyckats köpa på mig ett hyggligt gäng Atlas Copco b och det känns jättebra. Min avsikt är att köpa än mer men jag har ingen brådska. Den skakiga börsen tror jag inte är över än för denna gången och kanske backar Atlas en bit under 200 kronor igen. De kommer med sin q3 rapport 20/10 och den blir mycket intressant att läsa, framförallt att få en bild om outlook.

En kul grej: Jag såg reklam på Facebook för ett program som gick på Discovery igår kl 20:30, det handlade om stora maskiner och Atlas Copco var en av två tillverkare det handlade om. Jag har ej kanalen och kunde således ej titta men hade gjort det om jag kunnat.

Läs mer om Atlas Copco hos Avanza.


3 kommentarer:

 1. Atlas Copco har köpt upp ett företag som heter Dynapac som är ett av de ledande företagen i världen på att sälja vältar. Det kan vara värt att kika närmare på hur prognosen ser ut framöver för Dynapac/vältdelen då den troligen påverkar en hel del i koncernen. Atlas Copco har varit skakiga gällande leveranser av vältarna och har ofta haft material hemma men inte tillräckligt med arbetskraft o dyl vilket gjort att de periodvis tappat kunder.

  Kanske kan vara värt att ha med i tankarna inför framtida analyser. :)

  SvaraRadera
 2. Tjena,
  Dynapac har de ägt så länge jag kan minnas.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. Jag fortsätter tanka atlas ett tag till tror jag. Blev lite nyfiken på Bravidas börsnotering också, vad tror du om den?

  SvaraRadera

Ett knippe preffar

Jag förvaltar min portfölj med målsättning att den skall generera att kassaflöde till mig att leva på. Jag lever på utdelningar och en de...