onsdag, oktober 07, 2015

Alm Equity preferens X3

Igår och idag har jag köpt Alm Equity preferens i tre omgångar till en snittkurs om ca 108 kronor.
Utdelningen är 8,4 kronor per år och senaste kvartalsutdelningen kom precis in på depån.
På kursen 108 kronor är direktavkastningen knappt 7,8%, sett till risken i bolaget tycker jag att det är en bra ratio på risk/reward.

Alm Equity har en fin projektportfölj och deras verksamhet står inför goda tider under en överskådlig framtid.

Det finns 3 427 139 stycken preferensaktier och totala preffutdelningen för Alm Equity är ca 29 miljoner kronor. Under första halvåret i år blev resultatet 66,6 miljoner kronor, upp ca 10 miljoner från samma period innan. För helåret 2014  blev resultatet 142,7 miljoner kronor. Alm Equity har en mycket god täckning av preffutdelningen alltså. Visst kan resultatet svänga över åren beroende på avslutade projekt osv men utdelningstäckningen ser ändå mycket stark ut.


8 kommentarer:

 1. Hur resonerar du kring historiken 2 år bakåt? Det känns ju lite motsägelsefullt att investera i något som backat när börsen som helhet har klättrat.

  SvaraRadera
 2. Tjena Tompamannen,
  PReferensaktier rör sig kursmässigt på helt andra grunder än övriga börsen. Jag rekommenderar att du läser mitt inlägg "introduktion till preferensaktier" du googlar lätt fram det. Där förklarar jag vad en preferensaktie är och hur de värderas och vad som påverkar kursen.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. Har du sett Börsveckans fina genomgång av vissa preferensaktier? Hade varit intressant att läsa din kommentar till den.

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Följer din blogg med intresse! Jag har tre preffar (SAS, Akelius och Volati) i min portfölj o söker en fjärde att ha. Hittar ingen lösen på Alm vilket gör denna svår/osäker att ha. Vad säger du?

  Mvh
  leif

  SvaraRadera
 5. Hej Leif,
  Alm Equity kan lösas in när som helst till den förutbestämda kursen 120 kronor. Jag tar det för föga sannolikt att den löses in de närmsta 5-7 åren.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 6. Hej Petrusko.

  Vet att du föredrar KF framför ISK för utländska aktier. Gäller detta även om man inte har några lån och betalar räntor?

  SvaraRadera
 7. Hej Anonym,
  Ja, om man äger utländska utdelningsaktier skall man ha dem i en KF oavsett om man har lån eller ej. I ett ISK kan man aldrig få retur mer utländsk källskatt än man betalar i schablonskatt på sitt ISK. Det får man i en KF.

  Exempel: Portfölj om 200.000 kr varav 100.000 kr i USA-aktier med 5% direktavkastning. Den utländska källskatten blir 750 kronor och schablonskatten på kontot blir 540 kr. I ett ISK får man då endast 540 kr i retur medan man i en KF får åter 750 kronor.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 8. Hej pertrusko,

  Funderar nu själv att plocka in denna pref till portföljen.

  Allt gott
  /DanielWikstrom

  SvaraRadera