JP Morgan Chase & Co Preferred serie G


JP Morgan Chase & Co är ett bolag som erbjuder diverse finansiella tjänster världen över. Deras stamaktie har ticker JPM men nu skall vi titta på deras preferensaktie av serie G som de gav ut 28/5 i år (2015). JPM har 6 st olika preferensaktier som handlas till liknande direktavkastning, den här är den nyaste och har längst kvar till inlösen vilket är positivt.

Här kommer statsen för JP Morgan Chase & Co preferred serie G:

Tidigast möjliga inlösen: 2020-09-01
Inlösenpris: $25
Utdelning kvartalsvis: Pay date: mars, juni, sept, dec. Den 1:e i respektive månad.
Utdelning: $1,525 per år.
Direktavkastning: 6,14% på kursen $24,83
Kreditrating: BBB- hos S&P och Baa3 hos Moodys. (Investment grade)

Jag gillar att den handlas under inlösenkursen och att det är långt kvar till den kan bli inlöst som tidigast. Investment grade rating är trevligt på en preff (bolaget har mycket goda möjligheter att stå för sina finansiella åtaganden).

Direktavkastningen är i lägsta laget för min smak, kring 6,5% skulle jag vilja ha som lägst i en sådan här placering. Det skulle kräva en aktiekurs om $23,46 vilket ser avlägset ut i dagsläget men jag lägger in ett kurslarm så får jag ett meddelande om den skulle gå ner såpass. Det är inte otänkbart för mig att placera i denna eller liknande preffar till nuvarande direktavkastning men just nu kastar jag mig inte över den.

Länk till aktien hos Avanza.

7 kommentarer:

  1. För de som glömt, så hade S&P rating A på Lehman Brothers så sent som september -08. Så det är väl tveksamt hur mycket vikt man bör lägga på rating.

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Vilken utländsk preferensaktie (ej noterad i Sverige) skulle du kasta dig över i dagsläget ;-) ?

    MVH

    SvaraRadera
  3. Hej Anonym,
    Jag har ingen USA-preff på span som jag vill köpa nu så jag har tyvärr inget snabbt bra svar åt dig.

    Något jag däremot kan tänka mig att slänga mig över är ETF:en SPFF som jag redan har i portföljen. De äger amerikanska preferensaktier och direktavkastningen är kring 7% nu.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  4. Hej Anonym Lehman,
    En "kris" är svår att förutspå och faktum är att majoriteten av alla stora och sunda bolag överlevde finanskrisen. En rating är inte allt men något.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  5. Jag undrar hur det är med inlösendatum, innebär det att om jag köper den nu så kan jag inte sälja förrän det datumet?

    Med vänlig hälsning, Alberto

    SvaraRadera
  6. HEj Alberto,
    PReffen handlas över börsen och likt andra aktier kan du när som helst lägga ut dem till försäljning. Det är god omsättning/handel i denna preff varje dag så det är inga problem att sälja den om man skulle önska det.

    Det här med inlösendatum eller Call date som det heter på engelska är tidigaste datumet som bolaget kan lösa in preffen.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Sålt Handelsbanken Global High Dividend Low Volatility

  Jag har haft en liten slant i fonden Handelsbanken Global High Dividend Low Volatility B . Det är snart ett år sedan jag tog in fonden och...