Nya köp

Imorgon onsdag kommer utdelningen från Castellum och den skall såklart placeras i något. Jag äger Castellum i flera olika depåtyper men jag skiljer egentligen bara på innehavet i min IPS vs övriga depåer.

Jag har funderat och funderat kring vad jag skall köpa och jag är ännu inte helt bestämd i vad det hela går till. Några placeringar har jag dock bestämt mig för och de är:

I min IPS där jag inte har så stort innehav i Castellum planerar jag att köpa Tundra Nigeriafond. En vild chansning mest för skoj skull. Jag har dock läst på om landet som ser ut att ha potential på sikt. Jag tänker inte göra mer köp i denna fonden och planen är att behålla den på mycket lång sikt.

I övriga depåer har jag bestämt mig för att öka i Latour och Atlas Copco. Jag överväger att köpa index-ETF:en Xact OMXSB Utd.

Man kan inte göra fynd nu, börsen är alldeles för het för det. Jag tycker också att mycket är väl dyrt vilket avskräcker. Det har jag förvisso tyckt ett tag och börsen har fortsatt kraftigt upp. Skräcken för en högt värderad börs och en eventuell nedgång får mig att vilja köpa mer Fixed Income som tex SPFF. Jag väger mellan den och Xact OMXSB Utd som ur ett riskperspektiv är ett effektivt sätt att hänga med börsutvecklingen, om den fortsätter upp och om den vänder ned.

Oavsett vad jag väljer att köpa så kommer det vara något som höjer utdelningen i min portfölj. Jag ser det nästan som att det är utdelningen jag köper, det är den som är viktig för mig. Aktiekurser svajar upp och ned men utdelningar är mer stabila. Om det jag köper backar kraftigt hänger jag inte läpp för det, utdelningen påverkas ej av aktiekursen och är den samma oavsett. Jag gläds snarare åt en nedgång då jag får mer aktier och utdelning för pengarna i sådana fall.

Jag tog fel på datum, det är imorgon torsdag utdelningen från Castellum kommer.

7 kommentarer:

  1. Amerikanska preffar, är det ett bra läge? Indikationerna är väl att räntan stiger ganska snart i just USA, mycket snarare än i tex Sverige..

    Mvh
    F

    SvaraRadera
  2. Hej F,
    preffar generellt men USA-preffar i synnerhet är en bra plan att behålla till inlösen. Då vet man precis vad man får och kan enkelt räkna på caset.

    I övrigt, nej, jag räds ej kursfluktuation i SPFF eller ev preffar jag äger/köper.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  3. Håller med, aktiekurserna går upp och ner men utdelningarna består (nästan alltid). Men man ska ju inte missa analysen, finns en del bolag som delar ut mer än de tjänar och det håller ju naturligtvis inte på lång sikt.

    SvaraRadera
  4. jag undrar vad du tycker om den här analysen som jämför SPFF med PGF som är en annan etf med preffar:

    http://seekingalpha.com/article/2650225-pgf-vs-spff-2-preferred-stock-etfs-compete-on-their-merits

    SvaraRadera
  5. Hej Arvid,
    Jag går ej in på länken och kollar tyvärr, pallar inte med seekingalpha Är man inte reggad användare kan man bara läsa en liten del innan det kommer uppmaning att regga. Kass.

    Mvh petrusko

    SvaraRadera
  6. Själv sålde jag mina 6 000 st Ratos på 59.15 kr vinst på 45 000 kr...vill inte följa med ner under 50 kr igen i vinter.

    SvaraRadera
  7. Tips: Man kan logga in på seekingalpha med "sign in with google". Gör det hela lite smidigare

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...