lördag, mars 14, 2015

Municipal Bond ETF


Jag väntar ivrigt på att köpa mer Municipal Bonds i USA via ETF:er. Municipal Bonds är obligationer utgivna av stat/kommun och bolag ägda av dessa.  I dagsläget äger jag BLE, Blackrock Municipal Income Fund II.

Det finns flera fina ETF:er med lång utdelningshistorik. För att slå till vill jag ha kring 6,7% direktavkastning eller bättre. Utav de jag kollar på är det PMF, Pimco Municipal Income Fund som nu handlas till 6,5% som är närmst. Om den bara sjunker lite till så är jag klart intresserad av att slå till.

Likt andra obligationer värderas dessa utifrån det allmänna ränteläget vilket betyder att kursen kommer sjunka när räntan stiger. Hela segmentet har redan backat en del då marknaden prisat in förestående räntehöjning. Jag är inte så orolig över kursfluktuationer utan det som är viktigt är en stabil och pålitlig utdelning. Det är utdelningen jag vill åt och jag placerar långsiktigt i detta placeringsslag, därav att jag ej stressar över varken kursen eller valutan.

PMF som jag nämnde har lämnat utdelning varje månad sedan start år 2001. Utdelningen är 0,08125 per månad och har så varit i ca 14 år. Likt en klocka tickar utdelningen in, månad ut och in.

Länk till fonden hos Pimco: https://investments.pimco.com/Products/pages/664.aspx

Länk till Nasdaqs websida med utdelningshistorik och betaldatum för utdelning från PMF: http://www.nasdaq.com/symbol/pmf/dividend-history

6 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag är rätt ny inom finansvärlden och har nyligen hittat din blogg som jag tycker verkar seriös och med ett tänk/investerings filosofi som jag tycker känner igen mig själv i.

  Jag tror att de var hos dig jag läste någonstans att man inte fick ha hur mycket utdelning som helst från utländska aktier osv. Det tog 2 år innan dom kom till dig och det var nånting med skatten...
  Hehe, lite flummigt nu, men om du känner igen ovanstående rader, skulle du kunna försöka förklara för mig hur de funkade?

  Tack för en bra blogg!

  Mvh
  Nybörjaren

  SvaraRadera
 2. Tjena Nybörjaren,
  Yes, utländska aktier är bäst att ha i en KF. Om man lusläser de jättekrångliga reglerna för ett ISK kan det vara ok med en liten slant utländskt där men det är upp till var och en att läsa in sig på reglerna och de är snåriga minst sagt.

  I en KF hos Avanza eller Nordnet får man den utländska källskatten i retur efter ett par år. Än så länge har Avanza alltid betalat fullt ut den skatt som dragits. Eventuellt kan det bli annorlunda framledes när räntan är negativ, jag har inte grävt vidare i hur det påverkar möjligheten för Avanza att kräva tillbaka skatten.

  Municipal Bonds är undantagna från skatt i USA och min ETF BLE som innehåller Municipal Bonds dras det ingen skatt på öht i min KF hos Avanza. PMF har samma innehåll och jag räknar med att det inte kommer dras någon skatt på den heller.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. Har du sett kbwd? Den delar ut ganska bra.

  SvaraRadera
 4. Tjena,
  KBWD gillar jag inte, de är inriktade på Financials och äger mycket skräp av tveksam karaktär. Hög risk! Då anser jag att EHI har lägre risk som äger en bred portfölj av obligationer med olika risk från skyhög till låg.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 5. Vad är avgiften för denna etf? Morningstar säger 0% men någon stans måste dem få in pengar för fonden för att kunna driva den?

  Har du tittat något på ETFen HYD?

  SvaraRadera
 6. Tjena,
  Avgiften för PMF är ca 1,3%. En normal avgift för denna typ av ETF. Historiken är jättefin så de har verkligen gjort skäl för avgiften.

  HYD har för låg direktavkastning för min del, Jag väljer BLE, BFK, PMF framför den any day.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera