Sparpodden vs Börspodden

Det blir fler och fler poddar för var dag känns det som. De första jag började följa är Sparpodden och Börspodden och det är de jag följer än idag. Jag har dock en klar favorit av de två, den jag aldrig missar  ett avsnitt utav!

Sparpodden: Detta är Nordnets podd med sina medarbetare Jan och Günther. Den här podden brukar locka till skratt då grabbarna är lustiga till och från. Det är ofta flamsigt och man pratar i mun på varandra.
Sparpodden behandlar börsen och sparande väldigt generellt och  ofta är det rena privatekonomiska tips, snåltips från Günther. Det pratas ibland specifika aktier men tyvärr är det allt för ofta grabbarna inte har koll på bolagen de pratar om, tex vet inte vad ett bolag de själva äger har för verksamhet.
Avsnitten är ca 60-75 minuter långa. I längsta laget.

Börspodden: En podd av två traders, Johan och John. I denna podden får man insatta åsikter om specifika aktier och börsen mm. Grabbarna är väldigt pålästa och erkänt duktiga. I vissa avsnitt har man bjudit in en gäst som ofta är en företagsledare eller fondförvaltare.
De har ett bra kontaktnät i branschen vilket visar sig på så vis att de ibland delger intressant info man aldrig snappat upp annars.
Börspodden sänder även podden "Veckans aktie" i samarbete med Veckans Affärer. En minipodd där de rekar en aktie varje vecka.

Showdown: Det finns en klar vinnare av dessa två i mina ögon och det är solklart Börspodden. De är mycket kunniga och man får riktigt bra och insatt info från dem. De har en värdig utmanare i Sparpodden som skulle knappa in om de var mer pålästa.

7 kommentarer:

 1. Jag var oerhört skeptiskt till Börspodden i början och började inte lyssna förrän Kenny på Aktiefokus tipsade om att de också hittat fel i Onivas årsredovisning.

  Ibland gör de också misstag men på det stora hela tycker jag att de är ett bra verktyg för att få en lite översiktlig koll på marknaden utan att man förlorar utsikten över skogen på grund av alla träd.

  SvaraRadera
 2. Haha, samma här. Jag var också skeptisk. Hängde upp mig på att de är traders men det fick man ju snabbt klart för sig att de hade mycket intressant även för mig som ej är trader.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. Lyssnar på båda när jag är på jobbet. Även motley fool.
  Tiden rinner på lite fortare :> tycker sparpodden är bäst. Glenn vs Gunther va skitkul! Bra blogg btw. Mvh Stiernhammar

  SvaraRadera
 4. Tjena och tackar.
  Jag hängde inte med helt i Glenn Vs Günther men det jag minns var spännande, Günther var väldigt uppspelt. =)

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 5. På tal om någonting helt annat. SAS, har inte deras preff en inlösenkurs på 600 kr 2018. Ser att du i tidigare inlägg skrivit att inlösen ligger på 525???

  mvh

  SvaraRadera
 6. Tjena,
  Många bolag har en "trappa" på inlösenkursen där den sänks successivt. Jag brukar som jag skriver fokusera på den lägsta inlösenkursen och I SAS fall är det just 525 kr som är lägsta inlösenkurs från någon gång år 2018 och framåt.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 7. Sparpodden från Nordnet, blä! Otroligt flamsigt! De kan ju inget om bolagen! Orkade precis lyssna på ett avsnitt. Och jingeln "Pengar"... my god vad fel den känns!

  SvaraRadera

Små försäljningar

  Härom dagen köpte jag ett nytt innehav till portföljen i form av Blackrock inc och jag slog till på hygglig size i ett slag. Bolaget väge...