Ratos förvärvar Ledil


Idag meddelade Ratos att de förvärvar 67% av det finska bolaget Ledil som sysslar med LED-optik. Enkelt förklarat  består tekniken i en lins på en LED som bryter ljuset till önskat ändamål. Det här är en intressant verksamhet med framtiden för sig. Det finns fortfarande mycket utveckling och förbättring att göra på området. Utveckling av LED-optik medför nya användningsområden och applicering av LED där det tidigare ej var möjligt pga tex platsbrist.

De resterande 33% av bolaget behåller grundarna och vissa nyckelpersoner inom bolaget. Ett mycket bra upplägg som behåller kompetens och hjärta för verksamheten.

Ledil har under flera år levererat kraftig tillväxt med lönsamhet. Det är ett intressant skede som Ratos går in som ägare och jag tror detta kan bli en riktigt fin placering.

Jag har väntat på förvärv från Ratos sida och tycker förvärvet av Ledil ser fint ut. Nu väntar jag  vidare på fler förvärv. Ratos behöver få in fler bolag i portföljen och öka takten för att generera avkastning åt sina ägare.

3 kommentarer:

 1. Som ägare av Ratos ser jag det här som ett väldigt intressant förvärv då jag har höga tankar om LED-teknologin. Måste ju även hålla med dig om att ett par bra förvärv till vore skönt för att känna att de är på rätt väg igen! :)

  SvaraRadera
 2. Varför behåller du ett bolag som varit tvungna att ändra sin utdelningspolicy och nästan halverat sin utdelning. Kan inte finnas mycket uppsida.

  SvaraRadera
 3. Aktienovisen:
  Tjena, tack för din kommentar. Vi håller tummarna att det blir förvärv den närmsta tiden.

  Anonym:
  Jag tror fortsatt på Ratos verksamhet och deras förmåga att göra bra affärer.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera

Nytt innehav Blackrock inc

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Blackrock är världens största kapitalförvaltare och jag investerar själv i deras fonde...