torsdag, oktober 23, 2014

Avanza Grand Slam!Okej, jag satt precis och surfade runt på Avanza (som vanligt på kvällarna) när jag noterade att de gjort en del stora förändringar i prislista/förmånsnivå.

Man ruskar om rejält och det som verkligen sticker ut är "mini" med sina 1 kr minicourtage. Det rörliga courtaget är dyrt men om man oftast gör småaffärer så blir det ok ändå. Med det låga minicourtaget öppnas en helt ny värld för många i och med att man skulle kunna köpa aktier för tex 200 kr utan att courtaget blir procentuellt sett på tok för dyrt. Fyra aktier i Teliasonera tex, kostar ca 200 kr och med nya fina "mini" blir courtaget 1 kr. För den som ofta köper för tex 5000 kr blir courtaget om 0,25% i kronor räknat 12,5 kr
Brytgränsen för när det lönar sig med "Small" istället är när man oftast köper för 15.600 kr eller mer.

För USA-handel är minicourtaget 12,95$ för både mini och small och om man oftast köper för över 5180$ blir det billigare med small som har 0,15% rörligt courtage.

Jag tycker det här är riktigt goda nyheter för många småsparare och med så här lågt minicourtage tror jag att direktsparande i aktier blir tillgängligt för fler. Grand Slam för småsparare!

Länk till prislistan: https://www.avanza.se/prislista/oversikt/handel-sverige.html

Länk till mitt inlägg om hur jag väljer prislista hos Avanza: http://petrusko.blogspot.se/2014/10/petrusko-valjer-prislista-hos-avanza.html

2 kommentarer:

  1. En annan ändring är väl att man nu får betala för K4-blanketten om man inte har Platinum. Har för mig det var gratis rakt över förr.

    SvaraRadera
  2. Håller ned!
    Mycket trevliga nyheter.
    Perfekt om man vill återinvestera utdelningar.

    SvaraRadera