Så boostar fastighetsbolagen vinsten över tid


Det här är absolut ingen banbrytande nyhet jag skall ta upp nu men jag vill poängtera den ty det är en viktig faktor för fastighetsbolagen. Vid en snabb fundering kommer man att tänka på att fastighetsbolag tjänar pengar genom att fastigheterna ökar i värde över tid och genom att hyresgästerna betalar hyra varje månad. Det är ju ganska gött men för att få till en extra boost kan man säga att fastighetsbolagen också använder sig av ränta på ränta.

Att stadigt köpa fler fastigheter som genererar hyresintäkter och värdestegring. Om vi tar fastighetsbolaget Castellum som exempel så har de en spikad plan vad de skall göra med pengarna de genererar. En del går till en fin utdelning till ägarna och en del sätter de av till att köpa/bygga nya fastigheter för.

Detta är en viktig faktor för att på lång sikt stadigt växa intäkterna. Att det hela tiden blir fler och fler fastigheter som drar in hyresintäkter.

Japp, det var den lilla saken jag ville poängtera.

2 kommentarer:

  1. Vad tror du om John Mattsson som nu är börsnoterat? Verkar vara ett Akelius i miniatyr. Jag är för dåligt inläst på bolaget för att våga investera i dagsläget men men Q1 rapporten visar mycket god tillväxt i förvaltningsresultatet. Känns dock dyr i dagsläget baserat på det lilla jag har gått igenom i rapportväg. MVH Christian

    SvaraRadera
  2. Ett kort men viktigt inlägg! Det är faktiskt ganska enkelt att driva fastighetsbolag om man är lite smart, har disciplin och tänker till. Det kräver inte 200 i IQ för att bli fastighetsmiljonär. Tror att S-O Johansson kommenterat det på ett roligt sätt men minns inte citatet i detalj.

    Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...