Realty Income mäktig uppgång


För ett år sedan stod Realty Income i cirka 50 dollar och sedan dess är uppgången i runda slängar 50 procent. Aktien handlas nu strax under 75 dollar och emedan det är ett bra bolag är värderingen historiskt hög.

Aktien var faktiskt uppe runt de här nivåerna redan 2016 och då valde jag att sälja runt halva mitt innehav. Jag vill inte hävda att det var tajming för jag gjorde det inte med syfte att köpa åter billigare. Jag sålde hälften för jag tyckte jag fick attans bra betalt och kunde engagera de pengarna på ett bra sätt i andra investeringar. Det blev mycket lyckat då Realty Income backade efter det och mina alternativa investeringar tickade på bra.
 Nu står jag i liknande sits men agerar annorlunda. Dels har bolaget växt till sig och har ett högre NAV och FFO per aktie jämfört med 2016 men även jag själv är annorlunda nu. Realty Income är ett viktigt innehav i min portfölj och jag har inget intresse att minska mitt ägande i bolaget. Den behöver stiga långt mer för att jag skall överväga en försäljning av anledning att jag tycker det är attans bra betalt. Nej jag äger fortsatt vidare med åsikt att det är ett väldigt bra bolag som kommer värderas lågt ibland och lite högre andra gånger. Jag skulle inte göra ett större engångsköp till nuvarande värdering men regelbundna mindre köp tycker jag är okej. Då får man ett rimligt snitt över tid och det är ett okej sätt att köpa in sig i ett bra bolag.

Realty Income är ett amerikanskt fastighetsbolag med en mycket smart och väl fungerande strategi. De har höjt utdelningen flera gånger per år ända sedan noteringen 1994 och de pyntar utdelning månadsvis. Utdelningen är i årstakt 2,712 dollar och på en kurs strax under 75 dollar ger det en direktavkastning om 3,7 procent.


6 kommentarer:

  1. Frestande att ta hem lite vinster i Realty och WPC. Att Fed signalerar att räntetoppen är nådd kan driva på fastighetsaktierna i USA ett tag till, om inte en lågkonjunktur och börsras skapar oro.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Marcus,
      Tack för din kommentar. Ja så känner nog många nu. Det är en rejäl uppgång på kort tid och samtidigt är det maffig värdering. Som du är inne på kan mycket väl en större sättning på börsen bli det som får ned de här aktierna i pris/värdering.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. sålde av både NNN och O nu, vill inte men med så stor kursrusning kunde jag inte låta bli, hoppas köpa tillbaka billigare en dag...
    kommer sakna O varje månad, speciellt när dom höjer igen...
    Vi ses, hoppas jag

    SvaraRadera
  3. Tjenare! Kul att du skrev det här inlägget just nu då jag själv gått i tankarna en längre tid och funderade på att fråga dig om värderingen på Realty. Har funderat på att sälja av lite av Realty men precis som Marcus säger finns möjlighet att dem fortsätter stiga ett tag till. Minns du vad DA låg på när Realty toppade 2016?

    SvaraRadera
    Svar
    1. här ser du utdelning iaf så du kan räkna på DA
      https://seekingalpha.com/symbol/O/dividends/history

      Radera
  4. Hej.

    Jag har ofta funderat på att köpa denna aktie men det har aldrig blivit av. Anledningen är att det finns en månad varje kvartal när kassaflödena är lägre än vad jag skulle önska. Men nu är den ju så attans dyr... American Campus är något annat jag brukar titta på som delar ut just den månad jag önskar. Skulle du föredra någon framför den andra? Kanske har du ett tips på något helt annat än ovan nämnda som delar ut andra månaden varje kvartal och som inte är Akelius preff.

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...