Jag köpte mer Skanska på 140 spänn

Igår skakade det till ytterligare på börsen och jag köpte en slurk Xact Högutdelande. Jag lade också in en köporder på Skanska till 140 kronor. En bit in på dagen gick den där ordern igenom och jag är nöjd med det köpet. Skanska har god potential och sunda framtidsutsikter men är extra pressade kursmässigt pga stadigt återkommande nedskrivningar och krångel.

Nu har både Skanska och NCC som jag också äger, fullt fokus på att få ordning på skutan. Stärka lönsamheten och öka kontrollen så man minskar risken att få de här stora återkommande nedskrivningarna.

Börsen må skaka och aktier gå dåligt på kort sikt men i det långa loppet kommer vi behöva nya broar, sjukhus, skolor, vägar mm.

4 kommentarer:

  1. "Börsen må skaka och aktier gå dåligt på kort sikt men i det långa loppet kommer vi behöva nya broar, sjukhus, skolor, vägar mm." Hear, hear! När det råder skakiga tider kan det vara bra att påminna sig om att det genomsnittliga börsnedgången ligger på knappt 200 kalenderdagar. När man lyssnar på finansmedia låter det ju alltid som att domedagen står inför dörren. CNBC är ju värst.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yo,
      Haha, ja media brer gärna på rejält av den varan. Jordens undergång ooga boga boga... =)

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Nog läge att se över sin risknivå. Lätt att sitta still i båten när det läcker lite, men när vattnet börjar närma sig relingen så tar nog en och annan vilsen sparare en simtur.

      Vilktar ner och viktar om. Preffar och US high yields börjar se attraktiva ut.






      Radera
  2. Något helt annat. Har du Petrusko kikat på skogsbolag? Hur ser du på skog? Jag äger Holmen indirekt via Lundbergföretagen men är faktiskt sugen på att lyfta in Holmen som enskilt innehav i min portfölj. Holmen har ju starka finanser med dess skogsinnehav och energiproduktion. Mvh Christian

    SvaraRadera

Banktrippeln har rapporterat Q1

  Nu har de tre svenska storbankerna lämnat rapport för det första kvartalet 2024. Efter en rad räntehöjningar och ett mer normalt ränteläge...