söndag, oktober 28, 2018

OT Brödbak och 30 rock


Min fru förgyllde min dag häromdagen när hon sade ungefär så här: "Har du skrivit något sådant där OT-inlägg nyligen? De andra är ju så trista". OT-står för Off Topic och min fru delar inte mitt intresse för börs och aktier =)
Nu råkar jag ha en go grej att skriva om som är OT så det passar ju bra.

För första gången i mitt liv har jag bakat bröd. Mja, kanske undantaget något tillfälle som barn men i vuxen ålder har jag nog aldrig bakat bröd tidigare. Jag pallar inte med jäsning och knåda och sådant bös så jag googlade mig fram till ett recept helt i min stil. Igår bakade jag och det blev bland det godaste jag någonsin ätit. Jag gillar bröd med russin och grejer i varpå jag letade fram ett recept med just det. Russin, aprikoser, hasselnötter och diverse frön.
 Receptet då, japp det är ett filmjölksbröd och det blandar man allt bös i en bunke och häller i formar som man ställer i ugnen direkt. Inga krussiduller.

Här är länk till det ultimata brödet: https://www.ica.se/recept/morkt-filmjolksbrod-5196/
Allting flöt på utmärkt enligt receptet utom en sak och det var det där med att hälla ned smeten i formarna. Kanske gjorde jag något fel men här var det då inte tal om att hälla något. Det var kletigt och inte rinnbart ur bunken utan jag fick skopa i det slev för slev. Anyhoot, brödet blev förbaskat gott.

Ytterligare en sak på ämnet utanför ämnet när jag ändå är i farten. Nyligen tittade jag och min fru klart på en TV-serie och letade fatt på en ny. I jakten på en lättsmält, skratt-serie fann vi "30 Rock" som har en bra bit över 10 år på nacken men vi skrattar lika gott för det. Det finns flera säsonger och den är jätterolig. Meningslös skratt-TV precis som den skall vara. Serien finns på HBO Nordic.

Ha det gott och droppa gärna en kommentar om ni testar att baka det där brödet.

5 kommentarer:

 1. Gillar dina OT-inlägg! Trevligt recept och verkar gott. Ser väldigt proffsigt ut för att vara ett förstagångsbak dessutom!

  Men som utlandssvensk inser man att man saknar Sverige när det inte går att köpa filmjölk som ingrediens. Finns säkert något substitut men ändå. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Utlandsutdelaren,
   Tack för din kommentar och fina feedback. Ja filmjölk är ju en lite speciell grej. Tror många som inte testat det förr skulle tro att det är yoghurt som blivit härsken =)

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Om du är i europa. Kolla bland ryska, ukrainska eller östeuropeiska produkter.
   Kefir, yoghurt eller smetana osv.
   Inte samma sak, men kan funka som.substitut.

   Rysk smetana tyckte jag funkade bra som alternativ till gräddfil.

   Kalle

   Radera
 2. Jag är värdelös på att baka, men just filmjölksbröd är jag bra på, och så gott!

  SvaraRadera
 3. Tycker du ska satsa på bakning, bara du ser det långsiktigt. Med en horisont på ca 25-30 år jäser allt!

  SvaraRadera