torsdag, juni 14, 2018

Video med Viktor Henriksson förvaltare Carnegie Småbolagsfond


Här har ni en kort video med en duktig fondförvaltare. Viktor pratar lite om hur fonden fungerar och varför småbolag är en god ide. Jag tycker han är lite väl ödmjuk när han försiktigt säger att småbolagsfond är ett komplement i en långsiktig portfölj. Visst är det ett bra budskap att sprida risken och inte ha allt i en småbolagsfond men jag tycker inte man skall vara rädd att satsa ordentligt i en småbolagsfond i ett långsiktigt spar. Det skulle gott kunna få utgöra tex 25 procent av portföljen i mitt tycke.

Jag gillar Carnegie Småbolagsfond och tror den är ett utmärkt val i en långsiktig portfölj. Som jag tidigare skrivit om angående att utvärdera fonder så gör jag även en sorts bedömning av fondbolaget och förvaltaren. Carnegie Småbolagsfond har presterat bra historiskt. Carnegie Fonder och Viktor Henriksson verkar arbeta på ett bra sätt med en sund strategi. Jag har stort förtroende för både fondbolaget och Viktor.

Läs mitt inlägg om hur jag utvärderar fonder utöver att titta på historisk avkastning.

Länk till Carnegie Småbolag hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

4 kommentarer:

 1. D o G små bolag eller Carnegie?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Det är nog vilket som. Bra fonder bägge två.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Tjena Petrusko!

  På småbolagsfronten har jag endast Didner & Gerges småbolagsfond i min portfölj idag. Vad tror du om att ha 10% Didner & Gerge småbolag, 10% Carnegie Småbolagsfond och 10% Öhman Sweden Micro Cap? Någon anledning att specialisera sig på endast någon av dem?

  Det verkar för övrigt vara problem i vissa browsers att skriva kommentarer på din blog. Den här kommentaren skriver jag från Internet Explorer men jag har problem med Chrome både i mobilen och på datorn. Jag vill bara göra dig uppmärksam på detta!

  Tack för en fantastisk blog!

  Vänliga hälsningar
  Oscar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Oscar,
   Tack för din kommentar och feedback om kommentarsfunktionen. De tre småbolagsfonderna du nämner har mycket bra historik och kommer nog fortsätta vara bra. Jag tycker det är en rimlig plan att ha en liten del av dem alla tre. Hade man haft det historiskt hade det givit en grymt bra avkastning.

   Mvh petrusko

   Radera