tisdag, juni 26, 2018

Stabila utdelningsportföljen

I en artikel på Tradingportalen har jag satt samman en portfölj med investeringar som kan väntas ge stadiga utdelningar framöver.

http://www.tradingportalen.com/dividend-investor-v-26-stabila-utdelningsportfoljen/

7 kommentarer:

 1. Hej Petrusko - kommer ta in Latour i portföljen när läge ges. Har satt larm på 90. Men känns som Latour (som många andra) kan ta rejält med stryk i nästa lågconjak. Tror inte vi har så mycket mer att få ut av nuvarande konjuktur. Hur ser du på det? Avvakta eller köpa i (eventuella) nedgången?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Micke,
   Man går miste om en hel del avkastning när man spekulerar om när nästa börsnedgång eller lågkonjunktur kommer. Vissa har väntat i flera år. Den som börjar vänta nu kanske får vänta flera år den med.

   Mycket ser ganska positivt ut just nu och det kan mycket väl vara så att börser och konjunktur tuffar på ett tag till.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Tror du inte hm är en stabil utdelare på dagens kurs nivå?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag gissar att du är en skojare men ifall inte så svarar jag seriöst: Ingenting är stadigt med H&M. De har stora utmaningar och har lång väg kvar innan de presterar stadigt och på ett sätt som kan uppskattas av aktiemarknaden. Utdelningen kan komma att sänkas beroende på hur bolaget presterar de kommande åren. Jag tror att H&M kommer bli bra igen men inte nu och frågan är när. När de väl blir bra igen är det kanske från en helt annan vinstnivå och tillväxttal.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Lite förvånad att Du tar med investmentbolag i en utdelningsportfölj. De hat ju knappast hög utdelning. Varför tar Du inte med bolag med stabil hög utdelning? t.ex. fastighetsbolag, bygglag, storbanker, etc.

  Ha en bra dag

  //Krusse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Krusse,
   Det förvånar dig kanske för du tänker specifikt på högavkastare men det är två fina utdelningsaktier Latour och Investor. De är utdelningshöjare. I utdelningslandet nummer 1 USA är direktavkastningen på utdelningsaktier ofta mellan 1-3 procent. Snittet för S&P500 Dividend Aristocrats är kring 2% direktavkastning.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Tjena Petrusko, fina bolag du plockat med men själv hade nog också plockat med 3M som tillsammans med J&J är mina USA favoriter i utdelningsportföljen.
  Ha en bra sommar!

  SvaraRadera