onsdag, mars 14, 2018

Latour ökar ytterligare i Alimak


Latour har gjort ytterligare ett köp i Alimak nu i mars. Köpet genomfördes 9 mars till kursen 128 kronor och var på 195.000 aktier och ett belopp om ungefär 25 miljoner kronor.
Efter de senaste köpen äger nu Latour cirka 15 miljoner aktier i bygghissbolaget Alimak. Det motsvarar 27,7 procent av röster och kapital. Vid 30 procent går en gräns för budpliktsbud varpå Latour lär öka upp till max den nivån.

Länk till Alimak hos Avanza (affiliatelänk).

Länk till Latour hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

3 kommentarer:

 1. Om man passerar gränsen på 30% och inte vill köpa upp hela bolaget kan man då lägga ett budpliktsbud på skamligt låg nivå, där ingen är intresserad av att sälja? Eller finns det några regler för på vilken nivå ett budpliktsbud skall ligga?

  Ha en bra dag

  //Krusse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Krusse,
   Japp det finns regler som förhindrar tex rejäla skambud. Jag minns dem inte exakt sedan de ändrades för några år sedan men i runda slängar behöver de buda åtminstone i häraden av det pris de betalat för aktien under en period.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Har sedan introduktionen en ganska stor post i Alimak, och sedan köpt en del Latour också. Glädjande att de kliv in i ägarlistan, samtidigt som det hos mig också väcker funderingen över min ”dubbla exponering”. Kanske skulle vara klokt att sälja av lite Alimak och placera om, eller öka innehavet i Latour. Det är hur som helst ett trevlig bolag, så jag har liksom inte kommit mig för att sälja någonting än. Hur ser vi andra på det här med att äga direkt och genom investmentbolag?

  SvaraRadera