onsdag, februari 07, 2018

Det går enligt plan och jag ökade i gröna elbolaget

Sedan tidigare äger jag Brookfield Renewable Partners, en producent av grön el via vattenkraft i huvudsak men de har även lite sol och vind. Jag ägde en ok post och har länge varit sugen på att äga mer men ville följa bolaget en tid först samt se att de höjde utdelningen som väntat.

Idag kom de med sin rapport som var bra och utdelningen höjdes mycket riktigt. Läs mitt inlägg om rapporten.

Utdelningen höjdes och rapporten var bra, ja det var ju det jag väntade på så jag slog till. Jag minskade lite i indexplaceringar och dubblade mitt innehav i Brookfield Renewable Partners. Nu väger innehavet 3 procent i min portfölj och jag har i dagsläget inga planer på att vikta det tyngre än så. Apropå vikt i portföljen så planerar jag ett inlägg inom kort med fördelning i min portfölj. Jag brukar skriva ett sådant inlägg några gånger per år och nu är det längesedan sist.

11 kommentarer:

 1. Ja! Har tänkt be dig om en portföljfördelning ett tag nu. Nu när skanska, shb, vcf, hm med flera har försvunnit - vet jag inte var jag har dig längre. ��
  /Daniel

  SvaraRadera
 2. Toppen, inlägget om viktning av din portfölj och annan intressant info kring fördelning (ex valuta) är mycket intressant. Ser fram emot det inlägget!

  Något som också hade varit väldigt VÄLDIGT intressant är om du hade kunnat skriva ett inlägg kring tex hur länge det skulle ta att komma tillbaka till 0 om man är med om en börskrasch, men fortsätter att återinvestera varje månad. Och så klart jämföra med olika börskrascher. Allt ifrån den stora depressionen i USA, till diverse krascher här i Sverige. Bara för att få perspektiv på det hela. Känns väldigt relevant med skakningarna på börsen just nu. Så klart med fina tydliga diagram också :)

  Det tror jag många hade uppskattat.

  SvaraRadera
 3. Skulle vilja se en uppdatering om Reality Income (O).

  SvaraRadera
 4. Off topic kommentar, men hur ser du på Nordic waterproofing?

  Jag har bara kollat ytligt på företaget, men det har en fin direkavkastning på ca 5,4%. Delar ut ca 60% av vinsten. Och växer stadigt, och det känns som ett rimligt antagande att det kommer fortsätta växa i framtiden.

  Är det ett bolag du funderat över? Om inte, vad ser du för problem?

  Mvh,
  En yngre men intresserad aktiesparare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Konto123,
   Tack för din kommentar. Jag har inte kollat så noga på Nordic Waterproofing då verksamheten inte lockar mig värst. De har sannolikt en god marknad nu men utan att sätta mig in i saken kan jag undra hur de mår i tuffa tider. Skjuta på takbyte osv kan man göra när ekonomin tryter. När ekonomin tryter byggs inte lika mycket och då är efterfrågan på de där takgrejerna låg.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Hej och tack för en bra blogg!
  Brookfield renewable partners verkar intressant, speciellt för mig som investerar för en hållbar framtid.

  När jag söker upp dem på Nordnet så ser jag att dem är listade både på NYSE och på Toronto börsen, novis som jag är vill jag bara fråga om det gör någon skillnad vilken av dem man investerar i?

  Tacksam för svar.

  SvaraRadera
 7. Hej och tack för en bra blogg!
  Brookfield renewable partners ser intressant ut då jag investerar för en hållbar framtid.

  Jag ser på Nordnet att dem är noterade både på NYSE och Toronto börsen, novis som jag är vill jag bara fråga om det gör någon skillnad vilken man investerar i?

  Tacksam för svar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag är osäker på om man kan köpa den amerikanska noteringen öht. Avanza tillåter det inte iaf pga oklarheter hos skatteverket. JAg äger den kanadensiska och det är ju samma bolag oavsett vilken notering man väljer.

   Mvh petrusko

   Radera
 8. Tack för att du uppdaterar om Brookfield RES. Den utdelningshöjningen hade jag missat! Kanske dags att titta på att öka igen i vår.

  SvaraRadera
 9. Hej!

  Jag försöker förstå deras ekonomi. Deras vinst sedan många år är långt under vad de delar ut. Kassaflödena är större då de gör stora avskrivningar på deras förmodligen dyra anläggningar. Är det på så sätt de har pengar över att dela ut. De verkar vara mycket expansiva. Hur ser du på deras finansiella ställning (skulder och vinster) samt deras uthållighet i utdelningen? Ser att de har bundna räntor på höga % men i nästan 10 år vilket ger stabilitet. Är själv fortfarande ny på årsredovisningar så tar gärna emot kloka ord =)

  SvaraRadera