tisdag, januari 30, 2018

The Dividend Investor v.5

Läs min senaste artikel på Tradingportalen. Handlar om två REITs med rejäl direktavkastning och historik att höja utdelningen.

http://www.tradingportalen.com/dividend-investor-v-5-2-reits-med-5-7-direktavkastning/

7 kommentarer:

 1. Hej Petrusko,

  Ser du en betydande politisk risk i REITerna?
  Kanske inte så länge Trumpen sitter men skatteupplägget kan ju få hela den branschen att kollapsa.
  Hur ser du på det?

  Undrar även hur stor andel Realty Inc har mot Retail-branschen? Finns det inte en stor risk där, med tanke på butiksdöden som utbredd i US and A?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Micke,
   Nej en politisk risk har jag inte öht i korten. Bolagsformen har funnits sedan början av 60-talet, snart 60 år alltså. Staten får in massvis med skatt på den från de feta utdelningarna.

   Butiksdöden skriver jag om i artikeln.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hej Petrusko,
  Har nu till slut gjort mig av med Hemfosa Pref då jag tycker den yieldar lite för lite som pref.

  Nu har jag 275k att handla för och då jag med 4 barn inte riktigt har den tid jag en gång haft i "mitt tidigare liv" för börsen och gärna kör lite preffar eller ETF'r ed tänkte jag höra vad du tycker om följande funderingar till att köpa för pengarna.

  Genova Pref.
  K2A Pref.
  Klövern Pref.
  Xact Högutdelande.

  Jag har några få Klövern, K2A sedan tidigare och ett hyfsat knippe Xact Högutdelande men inga Genova. Har fått svar från dig att du inte tycker man ska köpa Genova över 110:- som inlösen sänks till 2025. Tycker dock 7 år är ganska lång tid trots allt.

  Återkom gärna vad du tänker om detta och även om du har andra tips att förmedla.

  Tusen tack på förhand.

  // Malte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Malte,
   Tack för din kommentar. Det är inte längesedan jag kollade på Genova senast och då tyckte jag den såg rimlig ut men för dyr. Visst kan man kalkylera med att köpa den över inlösenpriset och slå ut det på totalavkastningen på lång sikt. Om du gillar den så tycker jag gott att du kan resonera så.

   BEträffande K2A så gillar jag och äger den själv men har inte viktat den lika tungt som Klövern då risken är lite högre i K2A. Det är vettiga placeringar du kikar på där.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Tusen tack Petrusko,
   Har du några övriga tips också från din sida eller vill du inte ge några såna?

   Ha en underbar Onsdag.

   // Malte

   Radera
 3. Hej Petrusko,
  (intressant blog, btw). Jag började köpa både EPR properies och Realty Income Corp. Med tanke på beskattning (källskatt i USA och sen i Sverige) om det ör bätre att ha de här aktierna i ISK eller kapitalförsökring. Eller om det inte spela någon roll.
  Sen en liten grej angående utdelnigen i EPR. Du skriver lite bättre siffror än deras press release från December. Citat
  2017-12-18 22:02
  EPR Properties (NYSE:EPR) has declared their monthly common and quarterly preferred dividends.
  EPR Properties (NYSE:EPR) today announced that its Board of Trustees has declared its monthly cash dividend to common shareholders. The dividend of $0.34 per common share is payable January 15, 2018 to shareholders of record on December 29, 2017. This dividend represents an annualized dividend of $4.08 per common share, an increase of 6.25% over prior year and the Company’s seventh consecutive year with an annual dividend increase.
  Tack / hej / Martin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Martin,
   Kapitalförsäkring är bäst för utländska innehav som betalar utdelning. I följande länk kan du få det jag skriver om stamaktien i EPR bekräftat: http://investors.eprkc.com/file/Index?KeyFile=391812168

   Mvh petrusko

   Radera